Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
17/10/2018

Picnic at Hanging Rock

In de mysterieuze dramaserie Picnic at Hanging Rock dat gebaseerd is op het boek van Joan Lindsay en een remake van de serie uit 1975 vertelt het verhaal van  mevrouw Appleyard. Zij is gevlucht voor haar verleden uit Londen en koopt een groot landhuis in Australië. Ze begint er een school voor jonge meisjes. Dit loopt vrij goed en vele jonge meiden leren hier in een rustige omgeving wijze lessen. Alleen als de groep op Valentijnsdag in 1900 voor een picknick naar Hanging Rock gaan gebeurt er iets verschrikkelijks.Drie jonge vrouwen en een lerares verdwijnen op die dag. Het is voor iedereen een raadsel waar ze naartoe zijn en of ze nog in leven zijn. Er wordt een zoektocht op touw gezet. Waar zijn ze nou gebleven? De andere meisjes voelen zich niet meer zo veilig en er ontstaat onrust. Met name Sara Waybourne (Inez Curro) heeft het er moeilijk mee. Haar beste vriendin is er namelijk niet meer. Daarnaast is haar aanwezigheid niet echt gewenst door mevrouw Appleyard (Natalie Dormer). Zij houdt haar nauwlettend in de gaten. Appleyard zelf draagt ook nog een geheim met zich mee en zal erg goed moeten opletten om haar ware aard te onthullen.
 
Spanning
Deze miniserie laat verschillende kanten van een mens zien. De vrouw staat hierin centraal, waarin de verschillende kanten van deze sekse aan bod komen. En dan ook als je er een leidster is die de andere vrouwen aanstuurt. Ook al is het hoofdthema de verdwijning van de vrouwen. We zien wel meer onderwerpen die in dit verhaal worden aangeboord. Hierdoor ontstaat er een bepaalde sfeer en soms spanning die het interessant maakt.
 
Ieder personage heeft zijn eigen geheimen en verlangens. Naarmate het verhaal vordert kom je steeds meer te weten over wie er nu in deze meisjesschool wonen en lesgeven. Sommige durven hun gevoelens niet te tonen en andere lopen weg voor hun verleden of zijn op zoek naar iemand. Al met al een menging van verschillende ingrediënten die deze miniserie karakteriseren. En dat ook nog eens in een cultjasje is gegoten. Waarbij moderne aspecten aangetipt worden in de stijl van 1900. Dit is op een subtiele manier met elkaar gecombineerd.
 
Toewijding
De cast presteert erg goed. De jonge actrice Inez Curro gooit hoge ogen met haar spel. Ze laat zien hoe een kleine meid scherp uit de hoek kan komen. De scènes worden hierdoor interessant en laat zien dat ze veel in haar mars heeft. Actrice Yael Stone valt ook op. Zij speelt lerares Dora Lumley, die een grote toewijding aan de heer heeft. Stone speelt deze rol met veel overtuiging en gevoel. Emoties in zowel lichaamstaal als sterke dialogen maken het een sterke personage. Erg goed. 
 
Hoofdrolspeelster Natalie Dormer laat zich net als haar rol in Game of Thrones van haar beste kant zien. Haar worden en blikken zorgen ervoor dat ze niet snel van haar voetstuk te slaan is. Een goede actrice die mevrouw Appleyard zeker de juiste gestalte geeft. 
 
Dit is een serie waar je eerst even aan moet wennen, maar naarmate het verhaal vordert het steeds interessanter wordt. De serie staat op twee schijven en bestaat uit zes afleveringen van elk ongeveer 50 minuten. Daarnaast zijn er nog een tweetal extra's, een kijkje achter de schermen en diverse interviews.


Blu-ray

25/09/2018

Lumiere Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 5.1 Engels

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.