Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
31/10/2018

Love, Simon

De romantische-komedie Love, Simon van regisseur Greg Berlanti laat zien hoe de jeugd om gaat met hun geaardheid, de liefde en hoe zij hun laatste schooljaar het beste kunnen eindigen. In dit verhaal zien we Simon Spier. Een gewone jongen die het naar zijn zin heeft op school, leuke vrienden heeft om zich heen, maar loopt met een groot geheim. Niet alleen hij heeft daar last van, maar ook iemand anders op school. Hij probeert achter de anonieme persoon te komen, maar het wordt hem niet gemakkelijk gemaakt als een klasgenoot hem chanteert en zijn geheim zal verklappen. Gebasseerd op het boek Simon vs. Homo Sapiens Agenda van schrijfster Becky Albertalli.
Emoties
De vriendengroep van de 17 jarige Simon Spier (Nick Robinson)  is vrij hecht. Ze vertellen elkaar veel en sommige hebben ook gevoelens voor elkaar, maar durven dit niet zo goed over te brengen. voor Simon ligt dit net iets anders, hij wil ook verliefd worden, maar weet dat hij homoseksueel is. Ook al loopt er een uitbundige extroverte homoseksueel rond op zijn school, hij durft het niet te vertellen. Dit levert een mooi verhaal op, waarin komische, droevige en sterke emoties elkaar afwisselen.
 
Regisseur Greg Berlanti laat met dit verhaal zien hoe de jeugd van tegenwoordig omgaat met geaardheid en hoe dit door andere opgevat wordt. Veelal positief, maar het kan ook als een aanval gezien worden. Hij is zelf ook homoseksueel en heeft tevens en aantal dingen uit zijn eigen jeugd verwerkt in dit verhaal. De tienerjaren zijn de spannende periodes van hun leven. Dit is in Love, Simon geslaagd overgebracht op de kijker. Je wordt meegenomen in het leven van Simon. Die voor sommige ook in het echte leven zo is. 
 
Prima
De cast, waaronder de hoofdpersoon gespeeld door Nick Robinson deze rol zeer goed speelt. Hij overdrijft niet, maar doet dit op een zeer eerlijke en rustige manier. Waarbij hij fysiek en mentaal zeer goed overkomt op de kijker. Daarnaast zien we de medespelers ook hoge ogen gooien. Waaronder Katherine Langford die Leah zeer energiek en krachtig neerzet. Jennifer Garner en Josh Duhamel spelen de ouders van Simon. Ook zij doen dit prima. Geen overdreven acties, maar spelen best ingetogen. 
 
Al met al is Love, Simon een goede jeugdfilm met een belangrijk thema. Dat juist helemaal niet eng hoeft te zijn. Als je er maar met de juiste mensen over kan praten en het voor jezelf op je eigen tempo naar buiten brengt. Naast de film bevat de Blu-ray nog een aantal extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, verwijderde scenes en trailers.


Blu-ray

17/10/2018

Fox Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 5.1 Engels

Nederlands, Engels, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.