Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
27/11/2018

Skyscraper

De actiefilm Skyscraper van regisseur Rawson Marshall Thurber met in de hoofdrol de spierbundel Dwayne Johnson laat een verhaal zien dat visueel mooi is gemaakt en goed in elkaar zit, maar ook wel wat missers bevat. Dwayne speelt Will Sawyer een ingenieur die veel verstand heeft van de brandveiligheid van gebouwen en de constructie. Hij is met zijn gezin in Hong Kong, want daar heeft Zhou Long Ji één van de hoogste wolkenkrabbers laten bouwen. Wel driehonderd etages is de lucht in gegaan. Alleen als een aantal criminelen een plan beraden om de eigenaar zijn gebouw uit te branden hadden ze Will nog niet ingecalculeerd. Wat voor Will Sawyer een doodgewone opdracht is, loopt totaal anders als hij en zijn gezin in het nauw worden gedreven. Opzettelijk is hij namelijk op deze klus gezet door een aantal criminelen. Zhou Long Ji (Chin Han) heeft namelijk iets in zijn bezit dat de onderwereld kan schaden. Hierdoor zal hij gevangen worden genomen in zijn eigen wolkenkrabber. Sawyer zal alles op alles zetten om zijn gezin en opdrachtgever te redden.
 
Inhoud
Het verhaal is vrij standaard, maar de visuele effecten en het spektakel dat de filmmakers met Skyscraper willen laten zien is wel gelukt. We hebben nog niet zo vaak gezien dat een immens hoog gebouw een belangrijke rol krijgt in een spektakelfilm als deze. Daarnaast levert de cast voldoende inhoud om de personages gestalte te geven. We zien zelfs actrice Neve Campbell als de vrouw van Will terug op het witte doek. De jonge acteurs leveren tevens een goede bijdrage en laten zien dat ze in dit genre zeker tot hun recht komen. Ze zijn niet alleen goed in het overbrengen van angst, maar zijn ook dapper en moedig.
 
Regisseur Thurber haalt alles uit de kast om dit verhaal tot een succes te maken. Met name spierbundel Johnson laat zien dat ook al ben je gehandicapt, je alsnog goed kan functioneren in de samenleving. Door een ongeval loopt hij rond met een beenprothese. Dit speelt hij realistisch. Mede door de goede begeleiding van een bekende Amerikaanse sporter die een been prothese heeft. Op dit vlak scoort de film dan ook hoog. De effecten zien er goed uit, alleen uiteindelijk wordt het wel weer een kat en muis spel. 
 
Cadeau
Maar goed, Skyscraper is een amusante film die je kijkt als je van dit soort actie houdt en fan bent van Johnson. Voor de kerst is het dan ook een goed cadeau om te geven. Veel plezier! Naast de film bevat de Blu-ray nog vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, het maken van de stunts, hoe omgaan met een handicap, verwijderde scenes en nog veel meer.


Blu-ray

14/11/2018

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 5.1, Engels

Nederlands, Engels, Frans, Duits

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.