Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
28/11/2018

Tully

Tully is een indrukwekkend drama over Marlo, een moeder die voor de derde maal zwanger is, maar eigenlijk terugverlangt naar het ‘vrije’ leven voordat ze kinderen had. Hun leven is chaotisch en wordt dat nog meer zodra hun derde kind geboren wordt.. Dan staat Tully voor de deur om de nachtelijke uren over te nemen en  voor hun pasgeboren dochter te zorgen. Dit geeft meer ruimte en rust, waardoor het gezin in haar totaliteit meer aandacht krijgt. Alleen nu blijkt dat Marlo en Tully toch meer met elkaar gemeen dan zij in eerste instantie dachten.
Het leven van Marlo (Charlize Theron) gaat niet meer helemaal volgens plan. Ze kan geen rust meer vinden, want haar man Drew (Ron Livingston) is alleen maar druk met zijn werk en in de avond speelt hij alleen maar videospellen. Alles komt op haar schouders. En dan heeft ze haar handen vol aan een autistische zoon Jonah (Asher Miles Fallica)en hun dochter Sarah (Lia Frankland). Daarbij is net de jongste geboren en is de maat nu vol. 
 
Nachtoppas
Tijdens een etentje bij haar broer krijgt ze te horen dat hij Marlo een nachtoppas cadeau wil doen. Dat is Tully (Mackenzie Davis) een beeldschone jonge meid die oppassen in de nacht geweldig vind. Vanaf dat moment krijgt Marlo weer eens kleur in haar leven en ziet ze het weer positief. 
 
Regisseur Jason Reitman heeft met Tully een onderwerp aangesneden die voor veel moeders een bekend beeld schetst. Waarin heel realistisch de factoren van het ouderschap in beeld worden gebracht. Echt zo erg dat het zelfs ook echt zo is als in deze film. De kijker wordt echt in de wereld van ouders en kinderen gegooid. 
 
Je ziet aspecten die in het echte leven ook zo zijn. En hoe een vrouw ook als moeder zichzelf maar moet redden. Bij de man/vader gebeurt niet in het lichaam. Alles ligt bij de vrouw. Ok een man moet zich natuurlijk wel naast zijn vrouw voegen en helpen. Maar het zijn toch twee andere kanten van het ouderschap.
 
Realistisch
De acteurs spelen subliem. Met volle overtuiging en heel realistisch en herkenbaar. Hierdoor krijgt het verhaal een extra diepgang en laag. Je blijft aandachtig kijken en ziet overeenkomsten met de echte wereld. De makers hebben via sterke dialogen, emoties en mooie beelden een verhaal verteld waar een kijker echt iets aan heeft en iets mee kan. 
 
Voor de echte ouders is het een bevestiging waar elke ouder mee loopt. Voor de nog nieuwe ouders is het niet alleen een film, maar ook een stukje informatie voor wat je leven overhoop zal halen en veranderen. In positieve zin, maar het laat zien wat je allemaal achter zal laten en wat je ervoor terug krijgt. 
 
Ondanks dat het zoveel energie kost, krijg je er nieuw leven dat uit jezelf komt voor terug. En dat is nu ook wat deze film wil laten zien. je werkt er samen hard aan. Dat is ook belangrijk, verlies elkaar niet uit het oog, maar werk er samen aan. Tully is een film die je doet lachen en huilen, een traan van geluk. Veel kijkplezier. Naast de film bevat de Blu-ray helaas geen extra’s.


Blu-ray

13/11/2018

The Searchers

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 5.1, Engels

Nederlands, Engels, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.