Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
01/01/2019

The Expanse seizoen 2

In de Amerikaanse sciencefiction-actie serie The Expanse gaan we verder waar het eerste seizoen gestopt was. We zien hoe de bevolking van station Eros gegrepen wordt door een bepaalde vloeistof dat ervoor zorgt dat de bevolking overlijd en er geen leven meer is op dit station. Althans men gaat uit dat er geen leven meer is. Kapitein Jim Holden (Steven Strait) en zijn crew zijn inmiddels aanbeland op Tycho station van kolonel en OPA leider Frederick Johnson (Chad L. Coleman). Hier zijn ze veilig en kunnen ze hun verdere plannen uitwerken om uiteindelijk op Phoebe station te komen.
Phoebe station wordt namelijk zwaar bewaakt. Hier worden tests uitgevoerd die volgens het team van Holden op Eros zijn losgelaten. Met als resultaat alleen maar dood en verderf. Niet alleen zij zijn bij Johnson, oud-agent Joe Miller (Thomas Jane) is daar ook. Hij zal een belangrijke rol spelen in dit seizoen. 
 
Oorlog
Vanuit de aarde wil men ook weten wat er allemaal speelt in de gordel. Mars is daar ook iets aan het doen, maar zal zich moeten inhouden om oorlog uit te sluiten. De gemoederen lopen wel hoog op als VN presidente Chrisjen Avasarala (Shohreh Aghdashloo) erachter komt dat de vader van de overleden Julie Moa (Florence Faivre) meer weet dan iedereen denkt. Dit seizoen zal de kijker meer laten weten van waar de rare blauwe vloeistof vandaan komt en hoe deze ingezet wordt om de mensheid te vernietigen. Een spannend verhaal van begin tot eind.
 
Bij het eerste seizoen moest je nog veelal wennen aan de donkere tonen die de serie bevat. Maar nu in het tweede seizoen doet dat er niet meer toe. De cast speelt met meer overtuiging. Je ziet ze groeien in hun rol. Het verhaal en de dialogen zijn goed geschreven. Regelmatig zit je op het randje van je stoel en wil je snel de volgende aflevering aanzetten. Er wordt steeds meer duidelijk gemaakt, waardoor je het verhaal ook beter begrijpt. De losse werelden en personages die in het eerste deel geïntroduceerd werden vallen nu op hun plaats. 
 
Rennen
Ieder personage heeft zijn eigen toevoeging op het verhaal. Daarnaast zie je ook hoe de aarde, mars en de mensen er tussenin in de gordel elkaar in een beter perspectief zien. wat leidt tot interessante scenes en spectaculaire speciale effecten. Acteurs Steven Strait en Thomas Jane spelen overtuigend. Met hier en daar zelfs nog een beetje humor en liefde krijgen we een uitgebreider beeld van wie de personages zijn. Het verhaal heeft een diepere laag dan alleen maar personages die achter elkaar aan rennen.
 
Het totale beeld klopt gewoon. Er is met zorg aan deze serie gewerkt en je zit er als kijker middenin. De camera is soms volgend, maar kruit zo nu en dan ook echt in de ruimtehelmen. Hierdoor krijg je echt een goede spanningsboog in de afleveringen. Daarnaast krijgt acteur Chad L. Coleman meer de ruimte om zijn kunnen te laten zien. Hij geeft de kolonel voldoende charisma. Dit tweede seizoen bestaat uit dertien afleveringen van elk ongeveer 45 minuten en zijn verdeeld over vier DVD-schijven. Ook al ben je geen sciencefiction-fan ga het wel zien, want het is meer dan dat alleen.


DVD

07/11/2018

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 5.1 Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.