Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
11/02/2019

Peppermint

In de actiethriller Peppermint van regisseur Pierre Morel zien we hoe de hardwerkende vrouw en moeder Riley North (Jennifer Garner) een druk leven lijdt. Haar man Chris heeft een garage die niet goed loopt. Hij komt in contact met zijn vriend die een goed betaalde klus heeft voor hem, maar dat het wel risico's met zich meebrengt. Deze vriend wil namelijk de grote drugsbaron Diego García (Juan Pablo Raba) overvallen. Een krankzinnig idee, maar Chris (Jeff Hephner) zal het dan voor zijn gezin doen. 
IJsje
Op het eind wil Chris er toch vanaf zien, want op dat moment viert hij samen met zijn vrouw de verjaardag van hun dochter Carly (Cailey Fleming), die dan 10 jaar is geworden. Alleen García was al op de hoogte van de plannen en heeft het een en ander in gang gezet. Het gezin verblijft gezellig op de kermis en ze kopen een ijsje, Carly houdt van pepermuntijs. Tijdens het teruglopen naar de auto gebeurt er iets afschuwelijks. Op het gezin wordt het vuur geopend vanuit een auto. Chris en Carly worden door deze aanslag vermoord en Riley wordt met verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd.
 
Vanaf dat moment kan Riley maar aan een ding denken, wraak! Ze gaat er vijf jaar tussenuit om zichzelf in topvorm te trainen om uiteindelijk de daders te pakken en uiteindelijk het drugskartel uit te roeien. Regisseur Pierre Morel, bekent van Taken, heeft met deze film eens een stoere vrouw neergezet die het recht in eigen handen neemt. Met als resultaat een sterke en harde actiethriller die op originele manier vertelt is en in beeld is gebracht. Als kijker krijg je medelijden met de hoofdpersoon en vind je dat ze rechtvaardig handelt. Ook al moet ze dan wel veel tegenstanders uit de weg ruimen.
 
Vechtersbaas
Jennifer Garner zet haar stoere gedrag voorop en geeft haar personage veel bagage die resulteert in best goed acteerwerk. Ze doet veel stunts zelf. Waardoor ze overtuigt haar rol speelt. Een echte vechtersbaas. De overige cast presteert goed, maar je merkt dat het veelal om Garner draait. Maar in het totaal zorgt het verhaal ervoor dat je je als kijker zeker niet hoeft te vervelen. Peppermint is een goede actiethriller die voor elke liefhebber van dit genre omarmt mag worden. Veel kijkplezier! Naast de film bevat de Blu-ray helaas geen extra's.


Blu-ray

22/01/2019

The Searchers

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 5.1, Engels en Frans

Nederlands, Engels, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.