Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
10/02/2019

The Happytime Murders

In de doldwaze crime-komedie The Happytime Murders van de oerbekende poppenspeler en maker Brian Henson zien we een volwassen versie van zijn nieuwe creatie poppen tot leven komen in de echte wereld. Deze keer geen Kermit de kikker of Miss Piggy, maar de poppen maken deel uit van de gewonen samenleving. Ze werken bij de politie, in winkels, noem het maar op. De poppen maken onderdeel van het straatbeeld en de omgeving. Politieagente Connie Edwards (Melissa MacCarthy) had jarenlang de vaste partner Phil Phillips (Bill Barretta), hij was de eerste politiepop agent van Los Angeles. Phil is niet meer werkzaam als agent, maar als privédetective en heeft een menselijke secretaresse Bubbles (Maya Rudolph). Dan staat de beeldschone Sandra (Dorien Davis) bij hem op de stoep. Hij moet uitzoeken wie haar chanteert. Hij volgt een spoor naar een pornozaak, als hij achterin wat te weten komt en weer terug loopt . Zijn de aanwezige poppen allemaal vermoord. Waaronder ook Bumblypants (Kevin Clash), een oud castlid van de komedie The Happytime Gang. Als even later Larry 'Shenanigans' Phillips (Victor Yerrid), de broer van Phil ook vermoord wordt en tevens castlid was. Worden er verbindingen gemaakt. Phil zal kosten wat het kost de dader pakken die al deze castleden vermoord.
 
Komedieshow
Brian Henson heeft zichzelf met deze film overtroffen als het gaat om het poppenspel en de inpassing in de normale wereld. Het verhaal is vrij flinterdun en de grappen zijn vaak veelal over seks en vunzige dingen. Hij weet je wel te blijven vasthouden en kijken. Want je wil weten waar het verhaal heen gaat. Met name de opzet is erg origineel. Castleden uit een televisie komedieshow uit de jaren '90 worden vermoord. Dus poppen worden dan ook daadwerkelijk ontdaan van ledematen en noem het maar op. Dit ziet je niet vaak in een film. Maar Henson heeft het gewoon gedaan.
 
Hij laat de poppen de gekste dingen doen en overdrijft vaak. Daarbij worden bijna elke pop bedient door drie mensen, waardoor we echte poppen zien en geen animatie. Dat is het meest indrukwekkende van de film. En dat maakt het dan ook een echte poppenfilm. De cast reageert goed op de poppen, waardoor de scenes natuurlijk overkomen. 
 
Poppen
In het begin is het even wennen, maar als het verhaal eenmaal gaat merk je dat de poppen goed aansluiten op de echte acteurs. Melissa McCarthy speelt weer op een zeer humoristische manier en laat haar voorkomen prima passen in het verhaal. Als je van het poppenspel van Henson houdt en je even gewoon lekker wil lachen, dan is The Happytime Murders zeker de moeite waard. Naast de film bevat de Blu-ray geen extra's.


Blu-ray

22/01/2019

The Searchers

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 5.1, Engels en Frans

Nederlands, Engels, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.