Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
17/03/2019

Mile 22

In de actiefilm Mile 22 van regisseur Peter Berg zien we hoe een elitegroep goed opgeleide special forces agenten belangrijke opdrachten uitvoeren voor de Amerikaanse regering, aangestuurd door Bishop (John Malkovich). Ze bestaan niet voor de wereld en opereren onder hoog niveau. Met als resultaat veel actie en spectaculaire achtervolgingen.Het team wordt geleid door James Silva (Mark Wahlberg) die een kenmerkend verleden heeft meegemaakt. Wanneer ze als team een groep ex-KGB mannen moeten opsporen en elimineren loopt de missie uit de hand. Met als gevolg dat dit voorval ruim een jaar later nog niet vergeten is door de Russen.

Vijand

Een paar maanden later is zijn team in een Aziatisch land waarbij ze een de spion Li Noor (Iko Uwais) moeten helpen om uit het land te komen. Hij heeft namelijk een code die hun kan helpen om een gevaarlijk chemische stof te vinden die anders in verkeerde handen zal vallen. Samen moeten ze tweeëntwintig mile (35 kilometer) afleggen om bij het vliegtuig te komen en de code te krijgen.

Deze route lijkt gemakkelijk, maar de vijand ligt op de loer. Mark Wahlberg zien we ook nu weer stoer met een geweer in zijn hand om de vijand een kopje kleiner te maken. Hij speelt dit zoals we gewend van hem zijn. Met veel overgave en stoere blikken. Daarnaast maakt hij regelmatig een grappige opmerking dat het verhaal ten goede doet.

Mannenfilm
Verder wordt er veelal gevochten en vliegen de kogels in het rond. Oftewel een echte mannenfilm. Er is wel ruimte voor een aantal stoere vrouwen, maar delven het onderspit bij de veelal aanwezige mannenspierkracht. Actrices Lauren Cohan en Ronda Rousey leveren wel prima acteerwerk. En ze kunnen ook nog goed schieten.

De makers hebben er wel een vlot verhaal van gemaakt en de acties zijn goed uitgewerkt. Dit levert originele achtervolgingen en choreografisch goed vormgegeven vechtscenes op. Je hoeft je niet te vervelen als je deze film kijkt. Het heeft alle ingrediënten die het nodig heeft om van Mile 22 een prima actiefilm te maken. De Blu-ray bevat helaas verder geen extra's.

Blu-ray

27/02/2019

The Searchers

Breedbeeld 16:9

DTS-HD Master Audio 5.1 Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.