Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

02/04/2019

Widows

In de spannende thriller Widows van regisseur Steve McQueen zien we hoe een viertal in rouw zijn als ze allemaal hun echtgenote verliezen door een uit de hand gelopen klus die zij uitvoerden. Ze waren dan wel getrouwd met een crimineel, maar waren ook een vader en echtgenoot. Eén van de omgekomen mannen, Harry Rawlings (Liam Neeson) heeft alleen nog een openstaande schuld staan bij een partij. Zij eisen een groot bedrag op, alleen nu hij niet meer leeft komt de schuld op zijn vrouw te liggen. Zij zal een plan moeten bedenken om een overval te plegen. 
Vanaf dat moment schiet Veronica (Viola Davis) in de overlevingsstand en wil kosten wat het kost het plan laten slagen. Ze gaat op zoek naar de andere weduwen om samen deze overval voor te bereiden en uit te voeren. Dit gaat alleen niet zonder kleerscheuren. Er ontstaat een verhaal die je als kijker op het puntje van je stoel laat zitten. De harde criminele wereld waar hun mannen in zaten laat zien dat het voor een vrouw moeilijk is om hier een plek te krijgen. Wat resulteert in een spannende film met vette actie, scherp politiek spel en een goed verhaal.
 
Medeleven
Steve McQueen weet hoe je een film moet maken met een sterke cast en een ijzersterk verhaal. Dit geld ook voor Widows, een goed doordacht verhaal waarin drama en actie elkaar ontmoeten. Waarin rouw een andere betekenis krijgt en de vrouw zich moet redden in de harde mannenwereld. Actrice Viola davis speelt haar rol erg goed. Ze zorgt ervoor dat de kijker medeleven krijgt met het personage. De scenes zijn interessant en haar tegenspelers zorgen voor de nodige spanningen. Het is goed dat McQueen niet gaat voor de stoere blondine, maar juist de meer natuurlijke personen. 
 
Daarnaast zien we twee topacteurs tegenover elkaar staan, Robert Duvall en Colin Farrell die de politieke kant van het verhaal op zich nemen. Deze twee zorgen voor scherpe dialogen en spetterend acteerwerk. Heerlijk om deze twee acteurs eens samen in een film te zien. Hierdoor worden de personages niet direct een standaard dertien in een dozijn typetje, maar krijgt het inhoud en een politiek randje. Er ontstaat een verhaal dat verschillende maatschappelijke kwesties in beeld brengt en niet uit de weg gaat. Een echte aanrader! Naast de film bevat de Blu-ray nog een aantal extra’s, waaronder, interviews, een kijkje achter de schermen en nog veel meer.


Blu-ray

27/03/2019

Fox Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 5.1, Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.