Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
11/04/2019

Annihilation

Wat gebeurt er als er een buitenaards element neervalt op de aarde. Eigenlijk bots het tegen een vuurtoren en dan gebeurt er iets bijzonders. Regisseur Alex Garland heeft met Annihilation een verhaal gemaakt dat gebaseerd is op het boek van schrijver Jeff VanderMeer.

Hierin zien we een gelukkig stel, althans Lena (Natalie Portman) is getrouwd met Kane (Oscar Isaac) een militair die binnenkort weer op missie gaat. Alleen deze keer praat hij er niet over. Na ruim een jaar geen contact gehad te hebben hem staat hij ineens op de stoep. Alleen hij zegt niet veel.
Mutaties
Wat is er met hem gebeurt? Ze wil het weten en komt uiteindelijk op de plek waar hij was. Alleen die brengt veel onrust en verontrustende dingen die de mensheid in gevaar kan brengen. Vreemde mutaties van de natuur zien we in planten en dieren, maar er is iets groters aan de hand. Kan de wereld nog gered worden?

Als kijker wordt je rustig in het verhaal gezogen. Je in het begin nog niet wat er eigenlijk onder de grond aan de hand is en welke wereld er geboren is. Wel zie je dat er iets niet klopt. Regisseur Alex Garland heeft dit op een bizarre manier weten te verbeelden en tot leven gebracht. Het is iets moois, maar het kwaad ligt ook op de loer. Hij laat twee werelden in elkaar smelten en geeft het leven een nieuwe dimensie.

Bagage
Actrice Natalie Portman is helemaal in haar element in deze film. Ze is stoer en serieus. Als biologe komt ze realistisch over. Haar spel maakt het verhaal. Ook haar tegenspeler Oscar Isaac brengt voldoende bagage mee om zijn personage interessant te maken. Ze zijn samen een team, ook al spelen ze beiden totaal verschillend.

Het is niet alleen spanning en sensatie met veel effecten en mooie levensechte visuele beelden. En intense muziek. Er zit ook een diepere laag in. Iedere personage draagt een persoonlijk geheim mee waarom zij er zijn. Hiermee wil de maker laten weten dat ieder individu en organisme zijn eigen dna heeft en eventuele cellen die defect zijn. Dit maakt alles en iedereen uniek.

Voor kijkers die willen weten hoe de wereld eruit kan zien als er een buitenaards element zijn gang gaat met de natuur in de brede zin van het woord dan moet je Annihilation zeker zien. Een film waar je na afloop wel even zal nadenken wat je zojuist allemaal hebt gezien. Naast de film bevat de Blu-ray nog een aantal extra's, waaronder een kijkje achter de schermen en diverse interviews.

Blu-ray

03/04/2019

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9

DTS-HD Master Audio 5.1 Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.