Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
26/04/2019

Asterix: Het geheim van de Toverdrank

Niet alleen in Amerika worden mooie animatiefilms gemaakt. De Fransen zijn daar ook erg goed in. Met het bekendste Franse duo is er nu een nieuwe film gemaakt. Asterix & Obelix: Het geheim van de Toverdrank. Gebaseerd op de personages van Rene Goscinny en Albert Uderzo. Geregisseerd door Louis Clichy en Alexander Astier.
Druïde Panoramix (Bernard Arlane)klimt graag in bomen en snijdt het hout om zo het dorp van de Galliërs te beschermen. Daarnaast is hij de tovenaar van het dorp die als enige het super drankje kan maken waarbij iedereen supersterk kan worden. Alleen als hij op een dag uit de boom valt en zijn voet bezeerd is het voor hem duidelijk.
 
Kwaad
Er zal een opvolger moeten komen om de taken van Panoramix over te nemen. En dat niet alleen, ook de formule te bezitten en uit te voeren om de supertoverdrank te maken. Samen met Asterix (Christian Clavier) en Obelix (Guillaume Briat) gaan ze elk dorp af om de juiste druïde te vinden. Helaas ligt het kwaad ook op de loer en zal het dorp, Asterix en Obelix extra op moeten letten dat de geheime formule beschermd blijft.
 
Deze animatiefilm is erg mooi gemaakt en kijkt lekker weg. Het wordt vlot vertelt en is in zowel in het Frans als Nederlands prima te zien. Zowel voor de kids als volwassenen is het een vermakelijke film die niet verveeld. Er gebeurt van alles, waardoor er een origineel verhaal ontstaat. Voor de kleine kijkers is het soms wel even spannend en kan het schrikken zijn. 
 
Op deze manier blijven Asterix en Obelix voortleven en maken de huidige jeugd kennis met dit unieke duo. Het is dan zeker de moeite waard om dit verhaal te zien en samen te genieten van de avonturen van dit duo en hun vrienden. Naast de film bevat de Blu-ray helaas geen extra's.


Blu-ray

10/04/2019

Entertainment One Benelux

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 5.1 Frans, Nederlands

Nederlands, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.