Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
01/05/2019

Becoming Astrid

In de Zweedse biografie Becoming Astriddat deels op waargebeurde feiten gebaseerd is zien we een deel uit het leven van kinderboekenschrijfster Astrid Lindgren (Alba August), die in de jaren ’20 opgroeide in een streng geformeerde gemeenschap. Hierdoor zette zij zich af van de gewone zaken in het leven en was opzoek naar meer. Met al resultaat een losbondige en extraverte jonge dame die haar carrière begon bij de lokale krant en verliefd wordt op haar baas.
Dit resulteerde in een heftige liefdesrelatie wat door haar familie niet geaccepteerd werd. Ze vertrok naar de grote stad om haar komaf te negeren. Al snel ontdekte ze wat haar kracht is, maar ook haar zwakke kant. Door een aangrijpende gebeurtenis komt ze te weten hoe ze verder kan leven en de draad weer op kan pakken.
 
Verleden
Voordat Astrid Lindgren werd zoals wij haar kennen als schrijfster van kinderboeken, waaronder Pippi Langkous. Heeft ze een heel hard leven gekend. Met die bagage en kennis is ze uiteindelijk die Astrid geworden. En dat heeft regisseur Pernille Fischer Christensen op een zeer mooie en indrukwekkende manier in beeld weten te vatten. We zien haar in het begin van de film als een oudere dame die brieven van haar fans leest. Van daaruit zien we het verleden van haar leven. Althans een deel ervan, het begin.
 
Op deze manier kom je als kijker meer te weten over wie ze is geweest en hoe haar leven begonnen is. Nu pas zie je een persoonlijk deel van haar tot leven komen. En begrijp je hoe zij aan het schrijven van kinderboeken is gegaan. Actrice Alba August heeft haar op een krachtige en speelse manier gespeeld. Waarbij er vele kanten van dit bijzondere mens door haar neer zijn gezet. Indrukwekkend gewoon. Een verhaal dat je als kijker grijpt en boeit van begin tot eind. Niet een verheerlijking van een beroemd schrijver, maar juist een puur persoonlijk verhaal.
 
Gevormd
Een film die letterlijk de titel omvat, het ontstaan van Astrid. Hoe zij gevormd is door haar verleden. Het is een biografie-drama dat veel mooie en minder mooie kanten van haar leven laat zien. Waarbij ook een aantal maatschappelijke zaken worden benoemd, die nu ook nog spelen. Geniet van dit verhaal dat zelfs voor niet Pippi-fans gewoon een mooie en goede film is. De DVD bevat naast de film geen extra’s.


DVD

17/04/2019

September Film

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 5.1 Zweeds

Nederlands, Engels, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.