Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

07/06/2019

Mug

In een dystopische stukje arm Europa woont een metal paljas prins, Jacek (Mateusz Kosciukiewicz) die gaat trouwen met zijn lief Dagmara (Malgorzata Gorol). Hij woont in een dorp waar men het grootste christus beeld ter wereld wil bouwen. Ze zijn zo wie zo vol van het geloof. Als hij langsrijdt wordt hij voor satanist uitgescholden en als hij een ongeluk overleeft is dat omdat het zo moest zijn. Het 33 meter hoge beeld staat er echt.
Tijdens een groene kerst vol verveel lolletjes waar men hem wenst dat hij zijn zaakjes op orde krijgt, hij het racisme van de grappen van schoonbroer (Robert Talarczyk) moet aanhoren en men hem beticht van allerlei kleinzerigheid om zijn metaluiterlijk, gaat het mis. Metallica’s ‘Hardwired’ leidt zijn ondergang in. Een gezichtstransplantatie helpt hem echter weer terug te komen.
 
Hypocrisie 
Zijn aanstaande is dan al weg. Jacek; Haar prins op het paard is een ander geworden. Als een verklede frankenstein loopt Smoelwerk, nationale held vanwege de ondergane operatie, door het dorp waar de hypocrisie langzaam zichtbaar wordt. Gefilmd met een Instagram filter laat Szumowska ons met een ander gezicht naar de transitie van communisme naar kapitalisme kijken.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.