Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
24/06/2019

Colette

Frankrijk 1900, we zien Colette een eenvoudig plattelands meisje. Zij wordt op jonge leeftijd uitgehuwelijkt aan de bekende Franse schrijver Henri 'Willy' Gauthier-Villars (Dominic West) die haar meeneemt naar Parijs. Dit eenvoudige meisje wordt nu een high-society dame. Colette (Keira Knightly) verveeld zich wel in Parijs en besluit om ook te gaan schrijven. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten.

Vanaf dat moment bedenkt ze haar fictieve zelf en Claudine is tot leven gekomen. Willy ziet hier veel geld in en onder zijn naam wordt deze boekenreeks gepubliceerd. Het wordt een groot succes, maar Colette ontdekt de andere kant van haar man. Dat minder prettig is voor hun toekomst.

Dialogen
Regisseur Wash Westmoreland heeft op een mooie wijze een deel van het leven van Colette in beeld gebracht. Keira Knightly vertolkt de rol van Colette op een goede en energieke manier. We zien nu dat deze actrice het dramaspel zeer goed kan overbrengen op de kijker. De dialogen zijn sterk en scenes vervelen niet.

Haar tegenspeler acteur Dominic West geeft voldoende tegengewicht om de scenes met hun twee interessant te maken. Hij geeft het personage Willy voldoende gestalte, waardoor de kijker op een gegeven moment geen medelijden met hem heeft.

Fragiel
Deze rol past goed bij hem, want ook in andere films en series als The Affair zien we hem als een personage die graag overspel pleegt en vrouwen kleineert. Dit verhaal laat een leven zien van twee mensen die van elkaar houden, haten, maar toch niet geheel los kunnen laten onlangs wat er allemaal gebeurt. Hierdoor blijft de band sterk, maar zijn de personages fragiel en kwetsbaar.

De sfeer van de film wordt goed neergezet, waarbij veel aandacht aan de kostuums, decors en locaties is besteed. Westmoreland heeft iets moois gemaakt dat laat zien hoe deze schrijver zijn imperium heeft opgebouwd en roekeloos geleefd heeft. Als je zin hebt in een dramafilm dan brengt Colette je een prima filmavond. Naast de film bevat de Blu-ray geen extra’s.Blu-ray

16/05/2019

The Searchers

Breedbeeld 16:9

DTS-HD Master Audio 5.1, Engels, Frans

Nederlands, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.