Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

24/07/2019

Cold Pursuit

In de spannende actie-thriller Cold Pursuit van de Noorse regisseur Hans Petter Moland zien we hoe een jonge man vermoord wordt door een drugsbaron. Alleen waar ze geen rekening mee hebben gehouden is zijn vader Nels Coxman (Liam Neeson) wraak zal nemen op de moord van zijn zoon. Met als gevolg een bloedspoor van moorden en dan is Nels net ook nog eens burger van het jaar geworden. 
Nels woont in het berg stadje Kehoe in de Rocky Mountains nabij Denver. Hij is sneeuwschuiver en zorgt ervoor dat de besneeuwde wegen weer berijdbaar zijn. Zijn zoon Kyle (Micheal Richardson) werkt op het vliegveld en na een avond werken komt hij niet meer terug. In dit gebied zijn een tweetal drugsbendes actief. Die van Trevor ‘Viking’ Calcote (Tom Bateman) in Denver en de Indianen in het bergdorp. Het vliegveld speelt hierin een belangrijke rol voor het transport van de drugs.
 
Regisseur Moland heeft met deze film zijn eigen remake gemaakt van het origineel uit 2014, Kraftidioten. Nog vrij recent en nu al een Internationale variant van dit originele verhaal. Het is namelijk geen standaard actie-thriller. De makers hebben het op een eigentijdse en ook soms humorvolle manier vertelt. Waardoor het niet als een standaard schietfilm overgebracht wordt.
 
Drugsbaron
Acteur Liam Neeson zien we als de hoofdpersonage. Hij weet de kijker goed aan zich te binden door zijn sterke voorkomen en zware stem. Hij speelt ook hierin met overtuiging. Tom Bateman die de drugsbaron van Denver speelt, staat zijn mannetje. In het begin komt hij nog niet overtuigend over, maar naarmate het verhaal vordert wordt zijn spel beter.
 
De sfeer van het verhaal refereert een beetje aan Fargo van de gebroeders Coen. Waardoor het verhaal eigenlijk een zwarte-komedie is dan een actiefilm. De soundtrack is ook erg prettig en zorgt voor de juiste muziekkleur van het verhaal. Een aangename film die blijft boeien van begin tot eind. Helaas bevat de Blu-ray geen extra's.


6938828Blu-ray

04/07/2019

The Searchers

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 5.1, Engels

Nederlands, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.