Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

14/08/2019

Serenity

Regisseur en scriptschrijver Steven Knight brengt met Serenityeen bijzondere kijk op een wereld die vanuit de gedachte van een jongen is ontstaan. In deze wereld bevinden we ons op het eiland Plymouth. Dit vredige eiland wordt bewoond door bewoners die van zachte aard zijn. Waaronder ook visser Baker Dill (Matthew McConaughey) die toeristen meeneemt op zee om op forel te vissen. Alleen als op een dag zijn ex-vrouw Karen Zariakas (Anne Hathaway) op de stoep staat met een bijzonder aanbod, veranderd er het één en ander in het leven van Baker.
In een kamer onder een kleed zit Patrick (Rafael Sayegh) een videospel te spelen. Althans zo ziet het eruit. Zijn stiefvader Frank Zariakas (Jason Clarke) hoort hij telkens op de achtergrond tegen zijn moeder Karen schreeuwen. Zij wordt mishandeld. Patrick sluit zichzelf af van de werkelijkheid en houdt van de digitale wereld. Kunnen deze twee werelden met elkaar in verbinding staan of niet? De kijker zal in ieder geval bij het zien van dit verhaal wel even goed moeten nadenken.
 
Spannend
Bij het zien van het eerste deel van het verhaal denk je, wat een oppervlakkige personages zijn dit. Dan zie je een sterke cast, maar wordt er geen spannend of diepgaand verhaal vertelt. Kijk dan nog even verder, want naarmate het verhaal vordert zie je waarom Steven Knight hiervoor gekozen heeft. En dan wordt het weldegelijk een interessante film. Ook al speelt actrice Anne Hathaway niet overtuigend, Matthew McConaughey weet het wel boeiend te maken. En daarnaast zorgen acteurs Jeremy Strong en Djimon Hounsou ervoor dat er interessante scenes ontstaan met goede dialogen.
 
Je moet dit verhaal met een open blik ontvangen en aan het eind even laten bezinken. Het onderwerp dat hierin op een bijzondere en originele manier is vertaalt in dit verhaal kan je verkeerd opvatten, maar geeft een mooie kijk in het denkproces van een minderjarige. Alleen had Knight nog wel even kunnen wachten om de kern van het verhaal iets later te introduceren. Dat is verder geen probleem., maar dan had de kijker nog iets langer kunnen gissen wat er nu eigenlijk bedoelt wordt. Verder is het een mooie film met enige suspense en romantiek. Naast de film bevat de Blu-ray helaas geen extra’s. 


Blu-ray

06/08/2019

The Searchers

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 5.1, Engels, Frans

Nederlands, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.