Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
21/08/2019

Us

Regisseur Jordan Peele is terug met het nieuwe horror-verhaal Us. Deze keer zien we een gezin die in een familiehuis vakantie viert. Op het eerste oog helemaal leuk en prima. Maar als Gabe Wilson (Winston Duke) voorstelt om naar het strand van Santa Cruz te gaan, duiken er voor Adelaide (Lupita Nyong’o) enge herinneringen op. Zij was daar namelijk in 1986 geweest, alleen raakte even verdwaald. Met als gevolg een trauma van een voorval die haar tot de dag van vandaag nog achtervolgd als ze eraan denkt.

 

De films van Peele zorgen ervoor dat de kijker eerst even kennismaakt met de hoofdpersonages en daarna begint het karretje op de achtbaan te rijden. Waarbij je op het puntje van je stoel komt te zitten en het verhaal je pakt. In eerdere films van Peele ontstond de clue net voor het eind, maar in Us maak je al in een vroeg stadium kennis met de duistere personages.

Sfeer
De sfeer van de film is intens, de beelden zitten soms echt op de huid van de karakters en soms even een stapje terug. Hierdoor wordt je echt in het verhaal gezogen. De acteurs gooien daarboven op nog even hun goede spel dat zeer overtuigend wordt neergezet. Ze laten zich van hun beste en slechtste kant zien. dat maakt het verhaal ook origineel en zien we de nieuwe lichting horror-filmmakers nieuwe dingen maken die de kijker verrast.

Het is geen platte horror-film waar de ene na de andere zo vermoord wordt. Nee er zit een onderliggende boodschap in die je laat nadenken. Er zit een dubbele laag in het verhaal dat je ontdekt gaande weg het kijken. Hierdoor wordt het ook interessant en verdwijnt al een beetje de horror. Als je van spanning houdt en onder de indruk bent van Jordan Peele, dan is Us zeker een aanrader. Als je gewoon rustig wil slapen na een filmavond, dan moet je eerst even goed nadenken of je hem wil zien. Naast de film bevat de Blu-ray nog vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, diverse interviews, het ontstaan van het verhaal en nog veel meer.Blu-ray

24/07/2019

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9

DTS-HD Master Audio 5.1, Engels

Nederlands, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.