Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
25/08/2019

The Wolf’s Call

Al sinds hij een kind was houd uw recensent van duikboot films. Als je te veel geluid maakt, horen de vijanden waar je bent met je schip. Claustrofobie en baarden. U96 als ultiem sacraal voorbeeld waar niet aan te tippen is doet The Wolf’s Call er toch een gooi tegenaan. Met een Franse sterrencast en een niet te ver gezocht verhaal in een nabije toekomst, gaat de Titane een titanengevecht aan.Sokkemans is de bijnaam van een sonar specialist. Hij heeft absoluut gehoor en dat helpt hem om alle geluiden te onderscheiden. Zijn bijnaam kreeg hij omdat hij een gehele tour op sokken liep. Als hij bij een missie in Syrië een onbekend geluid hoort, begint een zoektocht die hem natuurlijk een mooie meid en het antwoord oplevert. Maar dan is het te laat voor de wereld.

Gevecht

Jihadsten proberen, een niet te stoppen, chain of events op te zetten vanuit een duikboot. In de trant van ze konden vliegen in 2001, dan ook duikboot besturen in 2019. Als de Titane achter een kernonderzeeër wordt gestuurd hebben we een David en Goliath gevecht in de maak. Maar ook David had een list en zo wordt Sokkemans erbij gehaald. Alleen hij kan de stille onderzeeër horen.

In een strijd vol tegenstrijdige orders en loyaliteiten vallen spaanders en vrienden. De twee kapiteins weten van geen wijken, beide in veronderstelling dat ze het goede doen. In een ruim anderhalf uur durende film vol vaart worden we naar een einde gebracht zonder dat de implicaties ons duidelijk worden gemaakt. Dat hoeft ook niet. Ik ga mijn 8 mm versie van Ice Station Zebra weer eens kijken.

 

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.