Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
13/10/2019

Skin

Nog steeds zijn er in Amerika racistische groeperingen die op extreme wijze hun land vrij willen hebben van immigranten. Deze groep mensen wordt in Skin, dat geïnspireerd is op waargebeurde feiten, realistisch en confronterend in beeld gebracht. Met in de hoofdrol Jamie Bell als Bryon Widner een skinhead en racist die aangesloten is bij een club. Geleid door Fred ‘Hammer’ Krager (Bill Camp) en Shareen (Vera Farmiga), die de jonge ‘witte’ daklozen van de straat plukken om ze te laten vechten voor hun USA.

 

Samen met medegangster maken ze verschillende steden onveilig voor immigranten. Waarbij het zelfs zo ver gaat dat er doden vallen. Het wordt hierdoor een bende die door de FBI gezocht wordt. Alleen als Bryon gaat twijfelen over zijn doen en laten en verliefd wordt zal hij moeten vrezen voor zijn leven. Aan de andere kant van de lijn staat Daryle Jenkins (Mike Colter) een gekleurd persoon die inpraat op deze groep mensen. Waardoor ze hopelijk los komen van hun standpunten en weer op het goede pad verder gaan.  

 

Trofee
Regisseur Guy Nattiv heeft met dit verhaal iets indrukwekkends vertelt. Het laat zien hoe sommige Amerikanen nog steeds tegen de buitenlander vecht. Acteur Jamie Bell kruipt in de huid van één van de vele racisten, waarbij zijn huid vol zit met verschillende tatoeages die elk als trofee gezien kan worden. Hij weet deze persoon zeer goed neer te zetten. De dialogen zijn sterk en scenes worden indrukwekkend gespeeld. Emotie en lichamelijke taal laten de kijker van verbazing spreken. Het is een sterk geheel en brengt de film op een hoog niveau.

 

De overige cast, zoals actrice Danielle MacDonald weet ook de kijker aan zich te binden. Haar spel zorgt voor een sterke tegenpool van Bell. Acteur Mike Colter speelt op een manier dat je doet denken aan Martin Luther King. Een man met een stem en beschermen van het gekleurde volk. Daarnaast zorgt de minimalistische soundtrack, die veelal bestaat uit strijkinstrumenten de sfeer goed te benadrukken. De shots zien er goed uit en zorgt voor een goed geheel. Een must-see film die je goed laat nadenken over rassenhaat. De blu-ray bevat naast de film nog een korte film van Skin die beloond is met een Oscar.

 Blu-ray

02/10/2019

The Searchers

Breedbeeld 16:9

DTS-HD Master Audio 5.1 Engels, Frans

Nederlands, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.