Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
22/10/2019

Greta

Wat als je nu een handtas vind in de metro en deze terug wilt brengen naar de wettige eigenaar, dat klinkt toch heel normaal? In Greta van regisseur Neil Jordan zien we wat de gevolgen kunnen zijn als je zo iets normaals doet. Voor Frances McCullen (Chloe Grace Moretz) loopt dit uit op een nachtmerrie. Zij komt de tas van Greta Hideg (Isabelle Hubert) bij haar thuis brengen. Deze op zich aardige oudere dame heeft alleen een duistere agenda.Dit verhaal grijpt terug op veel psychologische-thrillers uit de jaren ’90. De ingrediënten van deze film als bijzondere figuren, spannende muziek, en een bepaalde manier van filmen geeft de kijker voldoende adrenaline om het verhaal met volle aandacht te volgen. Je weet al vrij snel dat er iets niet pluis is. Vanaf dat moment hoop je het beste voor de hoofdpersonage Frances.

Prooi
Actrice Isabella Hubert speelt op top niveau. Ze weet de juiste gelaatsblikken op het juiste moment te tonen. Ze laat twee kanten van zichzelf zien, een lieve oude vrouw en een sluwe vos die wacht totdat ze haar prooi kan pakken. De jonge Chloe Grace Moretz speelt hier voortreffelijk op in. De twee zorgen voor energieke scenes en dragen de film. Het ‘dom’ blondje Erica Penn gespeeld door Maika Monroe zorgt voor de nodige rust en humor in het verhaal.

Het is gewoon een heerlijke film om te zien. De muziek is stuwend en zorgt voor de juiste sfeer en spanning. Regisseur Jordan is bekend met dit genre en heeft nu ook weer een mooie film weten te maken. De manier van filmen, waarbij je bovenop de personages zit en som wat afstand neemt. Zorgt voor een dynamisch beeld. Alles klopt in het verhaal en je wenst Hubert eigenlijk iets vreselijks toe. Haha, je gaat als kijker helemaal op in het verhaal. Een goede spannende avondbesteding. Veel kijkplezier. Naast de film bevat de Blu-ray helaas geen extra’s.

 Blu-ray

16/10/2019

The Searchers

Breedbeeld 16:9

DTS-HD Master Audio 5.1 Engels, Frans

Nederlands, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.