Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
11/12/2019

The Expanse Seizoen 3

In alweer het derde seizoen van de succesvolle sciencefiction-reeks The Expanse komen we als kijkers steeds meer te weten hoe de protomolecuul zich verder ontwikkelt en wat generaal Jules-Pierre Mao (Franqois Chau) nu eigenlijk onderzoekt. Op de planeet Io zit hij in een onderzoeksfaciliteit met Dr. Strickland (Ted Atherton) die de molecuul test op kinderen. Dit klinkt verschrikkelijk en dat is het ook. Het team van James Holden (Steven Strait) is samen met plantenbioloog Dr. Praxidike Meng (Terry Chen) op weg naar Io, want daar zou zijn dochter Mei (Leah Madison Jung) moeten zijn. Kosten wat het kost zal het team zijn dochter willen redden. Hopelijk zijn ze net op tijd.

 

Niet alleen in het universum zijn ze op hun hoede, maar op aarde lopen de gemoedere hoog op. Helemaal als staatssecretaris van de VN dingen te weten komt van de rechterhand van de President. Zij gaat achter Mao aan om zelf ook een molecuul voor de aarde te pakken te krijgen. En om vrede te sluiten zodat er geen oorlog tussen Mars en de aarde zal ontstaan. Helaas loopt ze in een val. Met grote gevolgen. Daarnaast zal Holden met zijn team een belangrijk schakel zijn in dit zenuwslopende avontuur. 

Ademen
De makers zijn nu nog verder in het verhaal en ondanks dat het alweer het derde seizoen is, het blijft boeiend. De effecten zien er nog even goed uit en het verhaal blijft de continuïteit hebben. De sfeer van de serie blijft ademen en geeft de kijker de optimale beleving. We zien nu meer van wat er op aarde afspeelt. En met name de president. De dialogen zijn sterker. Wat het verhaal inhoud geeft en interessante scenes oplevert. Ook de vrouw is hierin centraler geplaatst, waardoor het een vrouwvriendelijke serie is. De vrouw is hierin net zo belangrijk als de man. 

Oude bekende zijn er nog steeds en nieuwe gezichten maken hun intrede. Zo is acteur Steven Strait nog steeds aanzet samen met zijn team. Elisabeth Mitchell zorgt voor een frisse wind in de omgeving van Shawn Doyle die Sadavir Errinwright speelt en Jonathan Wittaker als Tweede Generaal Gillis, waardoor er interessante scenes ontstaan tussen haar, Doyle en Wittaker. Ook nieuwe schepen komen in beeld met nieuwe gezichten die elk op een goede manier de serie gestalte geven. In het geheel klopt het verhaal nog steeds en krijgt de kijker steeds meer te zien waar bijvoorbeeld Mao mee bezig is. Zijn rol is in dit seizoen van groot belang en acteur Chau speelt die overtuigend.

 

Machtposities
De effecten en visuele beelden zorgen voor een wereld die ons even los laat van de werkelijkheid. Maar waar net als in de huidige maatschappij, machtsposities worden misbruikt, er nog steeds liefde is en men nog steeds de politiek probeert te beïnvloeden. De makers zorgen ervoor dat de verhaallijn steeds meer de diepte in gaat om ervoor te zorgen dat deze wereld deel uit maakt van ons dagelijks bestaan. Je kan hierdoor anders tegen dingen aan gaan kijken. James Holden, you rock! Veel kijkplezier. Naast de dertien afleveringen verdeelt over vier schijven, bevat de DVD geen extra’s.

 DVD

13/11/2019

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9

Dolby Digital 5.1 Engels

Nederlands, Frans, Duits

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.