Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
18/12/2019

Stuber

In de actiekomedie Stuber van regisseur Michael Dowse zien we hoe de doodnormale hardwerkende jonge man Stu (Kumail Nanjiani) van Indiase afkomst naast zijn baan bij een megastore ook nog Uber-taxichauffeur is. Alleen als op een dag de agent Vic Manning (Dave Bautista) bij hem in stapt loopt zijn dag niet volkomen vlotjes. Hij beland in een wereld van rondvliegende kogels, drugscriminelen en deze agent die net aan zijn ogen is geopereerd en daardoor niets tot weinig zicht heeft. Hij zal letterlijk zijn hand moeten vasthouden en hem redden van de ene na de andere aanval op zijn leven.

 

De klopjacht op crimineel Oka Tedjo (iko Uwais) is voor Vic al jaren gaande. Telkens ontsnapt hij weer net op het nippertje. Dat zelfs ten kosten gaat van het leven van een goede collega. Het is voor hem dan ook meer dan alleen het oppakken van deze brute killer. Hij wil Oka kosten wat het kost te pakken krijgen. Alleen als zijn baas hem van de zaak afhaalt wordt de wraak alleen maar groter. Tijdens de zoektocht ontdekt hij samen met Stu dat er veel niet deugt rondom deze crimineel en dat er zelfs een mol binnen het politiecorps kan zitten. Met als resultaat vlotte scenes, achtervolgingen en een goede dosis humor.

 

Knokscenes
We hebben acteur Kumail Nanjiani al eerder gezien in komische films. Deze keer laat hij meer van zichzelf zien en zoekt de grens op met actie. Daarbij wordt hij bijgestaan door de bekende Dave Bautista die vaak te zien is in actiefilms. Samen vormen ze een goed duo en zorgen ze ervoor dat er interessante scenes ontstaan. Met originele humor en toch nog best aardige dialogen. Met als bonus goede actie in zowel de knokscenes als spectaculaire achtervolgingen.

 

Met Stuber krijg je als kijker een totaal pakket. Dat je voor ander half uur vast pakt en je met veel plezier zit te kijken. De makers hebben de Uber-taxi even als uitgangspunt genomen en laten zien hoe praktisch dit is, maar ook de nadelen even goed in beeld gebracht. En ook nog even getoond wat je allemaal met een volledige elektrische auto kan en niet kan. Haha, erg geestig allemaal. Maar uiteindelijk is dit echt een leuke film om te zien.

 

Het verveelt niet en de grappen blijven net binnen de lijntjes, waardoor ze niet te flauw worden. Het is echt een film om te zien tijdens de feestdagen. Veel kijk- en lachplezier. Naast de film bevat de Blu-ray nog vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, bloopers, interviews en veel meer.

 Blu-ray

11/12/2019

Fox Home Entertainment

Breedbeeld 16:9

DTS-HD Master Audio 5.1 Engels, Frans

Nederlands, Frans, Duits

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.