Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
09/03/2020

Maleficent: Mistress of Evil

Disney is druk bezig met veel live-action films. Zo is er nu een vervolg gekomen op de succesvolle film Maleficent, waarin we voor het eerst kennismaakte met Doornroosje. Nu is de duistere heks Maleficent (Angelina Jolie) weer terug. Regisseur Joachim Rønning heeft op een mooie en sterke manier een goed vervolg gemaakt. In Maleficent: Mistress of Evil zien we dat Aurora (Elle Fanning) de Koningin van de Moor is geworden. Een land dat bestaat uit elfjes, trollen en andere bijzondere figuren. Maleficent is stiefmoeder van Aurora en moet zorgdragen aan haar welzijn. Alleen als Prins Philip (Harris Dickinson) Aurora ten huwelijk vraagt wordt de vrij romantische wereld van haar totaal veranderd.

 

Ze wordt samen met Maleficent en Diaval (Sam Riley) uitgenodigd door zijn vader en moeder, Koning John (Robert Lindsay) en Koningin Ingrith (Michelle Pfeiffer) van Alstead om een gezamenlijk huwelijksdiner te hebben. Hier zit alleen wel een addertje onder het gras. De sfeer is niet optimaal tijdens het diner. Er ontstaat wat onenigheid dat grote gevolgen zal hebben op de relaties. De twee werelden die juist in vrede moeten leven en door het aankomende huwelijk alleen maar sterker wordt. Zal door de aankomende Grote Oorlog misschien wel fataal zijn voor beide partijen. Is de liefde tussen Maleficent en Aurora sterk genoeg om in kwade tijden te overleven?

Humor
Normaal doet Disney er vrij lang over om een vervolg te maken, maar met deze film is dat maar vijf jaar. En met als resultaat een waardig vervolg met wederom dezelfde cast als in het eerste deel. We zien ook een aantal nieuwe gezichten. Angelina Jolie en Elle Fanning pakken hun rol weer op. Het is een sterk duo die zeker aan elkaar gewaagt zijn. Je ziet ze groeien in hun rol als hoofdpersonages en maken de scenes interessant. Ook Sam Riley die wederom de sitekick van Angelina is zorgt voor de nodige humor en vlotte babbel.

Nieuwe duistere karakters zijn ook te zien. Zo kruipt actrice Michelle Pfeiffer in de huid van Ingrith, een boosaardig personage die ze zeer overtuigend speelt. Ze blijft een sterke actrice. Ed Skrein en Chiwetel Ejiofor zien we als Borra en Conall. Twee duistere figuren die sterk overkomen en de scenes interessant maken. De effecten zien er zeer geloofwaardig uit. Hier is veel zorg aan besteed. Metname de vleugels die Maleficent heeft zijn onderdeel van haar lichaam geworden en er niet zomaar aangeplakt. De continuïteit in het verhaal is ook erg goed. Er zijn geen foutjes te ontdekken in deze kleurrijke wereld. Het verhaal ademt zeker wel het Disney-gevoel. Waarbij je je als kijker even in een andere wereld waant.

Spanning
Het bevat verder alles wat een Disney film moet hebben, spanning, romantiek en humor. Opmerkelijk is dat er even geen musical opgevoerd wordt. Hierdoor is het dan ook een film die voor veel kijkers boeiend kan zijn. Het is echter geen film voor kleine kijkers. Naast de film bevat de Blu-ray vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, het maken van de effecten, diverse interviews, verwijderde scenes (bloopers) en nog veel meer.Blu-ray

21/02/2020

The Walt Disney Company Benelux

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 7.1 Engels, Frans, Dolby Digital 5.1 Engels

Nederlands, Frans, Engels, Duits

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.