Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
21/12/2021

Envole-Moi

In de Franse komische-drama film Envole-Moi van regisseur Christophe Barratier zien we hoe twee onbekende bij elkaar worden gebracht door speciale omstandigheden en er een heuse vriendschap ontstaat. Voor de 25-jarige Thomas Reinhard (Victor Belmondo) gaat alles van een leien dakje, hij geniet volop van het leven en feest elke avond. Alleen voor zijn vader Dr. Henri Reinhard (Gerard Lanvin) die tevens hartchirurg is, is het feesten en laat thuiskomen wel meer dan zat. Het is tijd voor hem om iets nuttigs te gaan doen, anders vliegt hij eruit. Dit bijzondere verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen.
En zo brengt Henri hem in contact met zijn patiënt Marcus (Youann Eloundou), hij is twaalf jaar oud en lijdt al sinds zijn geboorte aan een hartziekte. Hierdoor mag hij zich lichamelijk niet veel inspannen en is zijn leven veelal eentonig. Maar met de komst van Thomas zal dit wel veranderen. Vanaf nu zal Thomas iedere dag met hem op stap gaan en zijn bucket-list aflopen. Want het is niet zeker of Marcus nog lang te leven heeft. En zo gezegd, zo gedaan. De twee gaan samen op avontuur en leren elkaar zo kennen. Zal dit voor Thomas een eye-opener worden en inzien dat het leven niet alleen over feesten gaat. En gaat Marcus de mooiste tijd van zijn leven tegemoet? Het zal in ieder geval een nieuwe vriendschap opleveren.
 
Sterk
Bij het zien van deze film moet je al snel denken aan Intouchables, maar regisseur 
Christophe Barratier heeft met dit verhaal wel even een andere sfeer weten neer te zetten. We zien twee jonge mensen die elkaar nieuwe energie geven. Waarbij er ook wel even een zoet randje te zien is, maar de hoofdrolspelers in hun waarde gelaten worden. De twee acteurs zijn aan elkaar gewaagd en spelen beiden een prima rol. De jonge acteur Youann Eloundou komt sterk uit de hoek. Hij laat zien dat ook al ben je ziek, je vecht om er iets moois van te maken. En dat uit zich dan ook in vrolijke als emotionele scenes. Deze jonge acteur heeft dat allebei in zich. Dat is erg mooi om te zien.
 
Ook de andere castleden spelen prima hun rol. Daar is niets mis mee. Zij spelen dan ook meer op de achtergrond. Dit verhaal draait echt om de twee jonge spelers. En dan zie je de zieke tegenover de rijke. Ook in dit contrast hebben de makers laten zien dat ook al heb je alles, je alsnog niets kan hebben. Je moet werken aan je leven en het maken van vriendschappen. Ook al zit het soms tegen. 
 
Boodschap
Het belangrijkste is dan ook geloven in jezelf en het beste daaruit halen. Het maakt dan niet uit waar je vandaan komt of dat je ziek of gezond bent. Leef je leven! En die boodschap hebben de makers zeker weten over te brengen op de kijker. Envole-Moi is een feelgood-film die je even meeneemt en de dagelijkse dingen om je heen laat vergeten. Veel kijkplezier! Naast de film bevat de DVD helaas geen extra’s, behalve een aantal trailers van films die binnenkort door WW Entertainment worden uitgebracht.


DVD

01/12/2021

WW Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 5.1 Frans

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.