Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

De puike prijsvragen op een ooohverzichtelijk rijtje. Altijd overrooohmpelend, zelfs wij zijn er altijd weer overdooohnderd door, maar u kunt er wel vanuit gaan dat ze open voor iedereen zijn (registratie is niet benodigd). Reageren doet u via het reactieformulier (de reacties zijn niet zichtbaar) en vergeet u hierbij niet uw naam en adres achter te laten, zodat we weten waar de prijs heen moet. Achteraf doen wij de gegevens verdwijnen uiteraard (Hans Klok heeft ons al tonnen geboden voor deze truc...).
ParaNorman vrijkaarten!
09/08/2012

ParaNorman vrijkaarten!

ParaNorman vrijkaarten!

Stop-motion staat nooit stil... Dat is niet alleen een geweldig snedige slogan die de de vereniging van stop-motion-filmmakers zich zou moeten aanmeten (als die er zou zijn), maar het is ook nog eens waar. ParaNorman is daar weer eens een bewijs van.

Paranorman posterHet is dat ik u nu verteld heb dat zo goed als elk detail in ParaNorman door mensenhanden gemaakt is, want anders had u wellicht de bios uitgelopen in de veronderstelling dat men weer eens handig op de computer was geweest. Maar het zijn dan ook mensenhanden die al ruime ervaring hebben opgedaan met o.a. Corpse Bride en Coraline. De ideale handen dus om de paranormale begaafde Norman (hij kan communiceren met de doden), zijn vrienden en al het zombiegespuis dat Norman en zijn vrienden te lijf moeten gaan, vorm te geven.

ParaNorman draait vanaf 15 augustus in de bioscoop (ziet u ook de website voor de film voor meer ParaNorman...) en wij trakteren u (met wat hulp van distribiteur NBCUniversal) graag op driemaal twee vrijkaarten. Om kans te maken op een setje moet u aan de slag in onze quiz 'Reëel of Virtueel' waarin u mag bepalen of de betreffende filmscènes, aangeduid door een foto, het resultaat zijn van stop-motion of CGI (Computer Generated Imagery).

PS: Wie trouwens geen genoeg kan krijgen van stop-motion; in het nieuwe nummer van Schokkend Nieuws (nummer 97, uit vanaf 10 augustus) staat een 6 pagina tellend artikel over de oorsprong en de huidige stand van zaken, die meer dan de moeite waard is (naast uiteraard alle overige geweldig leuke artikelen in Neerlands nog enige filmblad).

Reëel of Virtueel quiz