Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 


De puike prijsvragen op een ooohverzichtelijk rijtje. Altijd overrooohmpelend, zelfs wij zijn er altijd weer overdooohnderd door, maar u kunt er wel vanuit gaan dat ze open voor iedereen zijn (registratie is niet benodigd). Reageren doet u via het reactieformulier (de reacties zijn niet zichtbaar) en vergeet u hierbij niet uw naam en adres achter te laten, zodat we weten waar de prijs heen moet. Achteraf doen wij de gegevens verdwijnen uiteraard (Hans Klok heeft ons al tonnen geboden voor deze truc...).
Johnny Mad Dog - Win de DVD of Blu-ray!
28/02/2010

Johnny Mad Dog - Win de DVD of Blu-ray!

Johnny Mad Dog - Win de DVD of Blu-ray!

Johnny Mad Dog was een van de films die tot de selectie behoorde van het Un Certain Regard programma van het Cannes Film Festival van 2008. Uiteindelijk won de film op het festival de 'Prize of Hope'. Kijkend naar Johnny Mad Dog echter is het met momenten moeilijk te hopen dat het ooit nog goed gaat komen met kindsoldaten en hun slachtoffers.


Johnny Mad DogGebaseerd op het verhaal van Emmanuel Dongala en gespeeld door overwegend onervaren acteurs, waarvan een deel ook daadwerkelijk kindsoldaat is geweest, is Johnny Mad Dog een surrealistische quasi-documentaire. Johnny Mad Dog is hoofdpersoon en aanvoerder van een kinderleger aan van een stuk of 12 kinderen. Als volleerde soldaten krijgen zij opdrachten van volwassen soldaten die hen opdragen om TV-stations te veroveren en steden in te nemen. Maar van volleerd is weinig sprake met aangenomen namen van geïllusioneerde rappers en een oorlogsbeeld uit kortzichtige oorlogsfilms. Als Johnny samen met zijn kindcommando's de Death Dealers een Uzi, een wapen van Israëlische afkomst, vindt, concluderen zij dat dit het werk is van of de Israeliers of Chuck Norris, die hetzelfde wapen in zijn films hanteerde. Parallel met de ondernemingen van Johnny zien we de verstandige Laokole die met haar gehandicapte vader en kleine broertje het land probeert te ontvluchten en zodanig meerdere malen het pad van Johnny kruist.

Johnny Mad Dog is vanaf 23 februari te verkrijgen op DVD en Blu-ray waarop ook een making-of is te vinden van de film. Namens distributeur Dutch FilmWorks mogen wij 2 keer de DVD en 1 keer de Blu-ray weggeven. Een reactie  is afdoende om mee te dingen naar een van de exemplaren. Succes!

We zijn eruit. De nieuwe eigenaren van de Johnny Mad Dog DVD's en Blu-ray zijn geworden:
  • Rik van Ek (DVD)
  • Herman Geers (DVD)
  • Marlies van der Schoor (Blu-ray)