Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

28/10/2010

Ter ere van Halloween: Traumatraktaties

Ter ere van Halloween: Traumatraktaties

Halloween

Halloween
Waar Halloween vroeger een serieuze aangelegenheid was, is het tegenwoordig een excuus voor de kinders om zich te verkleden en een suikeroverdosis op te lopen. Er zijn een aantal die ons willen doen geloven dat het ook voor volwassenen is bedoeld, maar wij weten wel beter.

Halloween

Om je te verkleden hebben wij geen excuus nodig (kwestie van gewenning bij zij die u omringen) en een suikeroverdosis is een vereiste om de werkdag door te komen. Kortom wij richten ons op het kinderaspect en kijken naar de films die ons als kind onder de dekens joeg. Een deel van de redactieleden deelt met u de films waarbij ze na het kijken hun ouders nog wekenlang opdroegen onder het bed te kijken (want daar zijn ouders voor). Dat dit voor sommigen nog maar een paar dagen terug was geeft aan hoe rekbaar wij het begrip kindertijd namen... Ook het begrip film hebben wij ruim opgevat zodat ook Theo zijn verhaal kon doen. Klikt u links in de inhoudsopgave verder.


Pagina's     1     2     3     4     5     6     7     8    
Plaats uw reactie

Ralph op 29/10/2010

Wie kotst kan de gal verwachten
Over horror gesproken. Marnix, zijn er ook opnames van je playbackoptredens?
marnix op 29/10/2010

Does your dog bite?
Helaas niet... maar als ik zeg, twee optredens en tweemaal eerste prijs, zeg ik denk ik genoeg (ik laat even in het midden of dit wegens kwaliteit of angst bij de organisaties was). Als je echt heel nieuwsgierig bent, kan ik het optreden nog wel eens live bij je komen opvoeren. Ben alleen bang dat die broek van toen nu wat krapper zit... en het was zo'n Michael Jackson broek die toen al strak zat omdat dat bij het model hoorde.
Springrose op 29/10/2010

I used to have an open mind but my brains kept falling out
Marnix, ik begin bijna te geloven dat je je roeping hebt gemist. :-) Mag ik vragen wat je vaste repertoire is (in geval dat ik iemand nodig heb om bruiloften en verjaarspartijen op te leuken/te crashen) of heb je die carriere definitief aan de wilgen gehangen? ;-)

Ik kan mij trouwens in veel van jullie verhalen herkennen. The Witches wilde ik de scenes waarbij de heksen hun ware gedaante lieten zien niet kijken. Recent wel op Youtube bekeken en ik moet wel zeggen dat het boek beter was dan de film maar toch Angelica Huston als een soort van trol met Duits accent is hilarisch.
Thriller blijft naar mijn idee een sterk staaltje korte film maken van Landis met die twist op het eind. Daar gingen mijn nekharen van overeind staan. Moet je nagaan...wie heeft het nog over de videoclip van "Bad" van Martin Scorsese of de videoclip van "Ghosts" (wat mij betreft een soort rip off van "Thriller" ) door Steven Spielberg.
Bij Poltergeist zaten er ook kleine stukjes in die ik als kind niet wilde zien maar dat ben ik later ontgroeid doordat ik 'm nu op Blu-ray zie, zie ik de gedateerde speciale effecten waardoor die horror elementen flink worden afgezwakt. Blair Witch was niet eng eerder irritant. Het enige echt interessante stuk zit op het eind.

Oh dan nog iets....het zal vast aan mij liggen maar ik heb de laatste tijd wel ongelooflijk veel problemen bij het laden van deze site. Nu een andere browser gepakt en hij doet 't redelijk (hij vraagt wel steeds om Java te installeren terwijl ik wel de nieuwste versie van Java heb. Raar.) :-(
asMi07k2f5 op 18/10/2016

lexapro discount viagra online valtrex buy vermox where can i buy doxycycline
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.