Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
11/03/2021

About Hope

In de romantische-drama film About Hope van regisseur David D. Dietrich zien we hoe fotograaf Thomas McKenzie (Justin Ray) al jaren lang op zoek is naar de ware liefde. Dit klinkt eenvoudig, maar om nu zomaar de ware tegen het lijf te lopen is niet zo gemakkelijk. Hij heeft door de jaren heen enige dates gehad en al een aardig wensenlijstje opgebouwd. Kan een vrouw hieraan voldoen. Thomas legt de lat in ieder geval vrij hoog. En dat maakt zijn familie het ook niet erg gemakkelijk voor hem.
Zij proberen hem regelmatig te koppelen. Nu ook deze keer zit er een plannetje van de familie achter als hij de beeldschone Hope Sanchez (Christine Juarbe) ontmoet. Er ontstaat in het begin niet direct een klik, maar als er enige tijd verstrijkt begint er wel wat te bloeien. Thomas krijgt wel nog een belangrijke foto-opdracht die deze prille liefdesperikelen wellicht roet in het eten kan gooien. Zal Thomas zijn ware vinden?
 
Selecte groep
In het begin lijkt deze film nog wat te worden, maar naarmate het verhaal vordert en er vaak iets te zoete muziek op de achtergrond klinkt is het moeilijk om je als kijker te binden aan de hoofdpersonage. Het ligt er allemaal iets te dik op en daarbij is het een verhaal met een Christelijk randje. Het geloof is de rode draad door het verhaal. Op zich niets mis mee, maar daardoor is deze film wel voor een selecte groep filmkijkers. Die deze film zeker wel kunnen waarderen.
 
De cast speelt zijn rolletje prima, maar het komt er niet helemaal uit. Sommige castleden lepelen hun tekst iets te statisch op en Justin Ray is met zijn knappe kop en glimlach iets te braaf. De jonge actrice Brie Duplechain speelt de dochter van Hope en komt af en toe nog leuk uit de hoek.
 
Het camerawerk is soms erg slordig, waarbij de uitsneden net iets te dicht op de gezichten zitten en daardoor de beleving van de scene mist. Sommige omgevingsshots lopen niet geheel vlot en daardoor mist het net de juiste nuance van het verhaal. Dit is helaas net niet de perfecte romantische komedie die je helemaal in extase brengt. Naast de film bevat de DVD nog een aantal trailers van films die uitgebracht worden door WW Entertainment.


DVD

03/03/2021

WW Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 5.1 Engels

Nederlands

Plaats uw reactie

RalphViage op 11/03/2021

Vietnam city capital of China Vietnam 5
Jamesblula op 13/03/2021

China China 4
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.