Spotlight Boris Karloff (1887 - 1969)
Ergens op het einde van de jaren '20 nam Boris Karloff een ritje in de wagen van Lon Chaney, een van de toenmalig grootste sterren van Hollywood.
Spotlight Bela Lugosi (1882 - 1956)
Bela Lugosi, de man die gestalte gaf aan een van de meest iconische personages ooit, bleek vreemd genoeg niet echt hoog in de Hollywood-schuif te liggen.
Spotlight Adam Green (English)
Adam Green is a talented, 37 year old, American whose name has been circulating in the world of genre movies for quite some time now. (De originele...
Film4Frighfest The 13th
Leicester Square wordt vanaf 23 tot en met 27 augustus 2012 terug dé trekpleister voor vele horrorfans!
Tangerine Dream
Tangerine Dream. Een exotische naam voor een Duits ensemble dat een serieuze invloed heeft gehad op de hedendaagse elektronische muziek en filmscores. De...21/12/2012

Spotlight Adam Green

Spotlight Adam Green

Adam Green is een talentvolle, 37-jarige, Amerikaan die in de wereld van de genrefilm momenteel al wat naam en faam heeft weten te vergaren.


Zijn debuut maakte hij op een lokaal TV-station waarop enkele van zijn commercials te zien waren. Niet lang daarna bracht hij de film Coffee & Donuts (2000) uit, een komedie gebaseerd op zijn eigen leven. Het budget van deze prent bedroeg amper 400 dollar, maar gelukkig kon hij rekenen op de steun van heel wat vrienden, vrijwilligers en zijn werkgever die hem het filmmateriaal ter beschikking stelde.

Al verliep zijn carrière in het begin niet zo vlot, aan lef had hij zeker geen gebrek. Zo koos hij ervoor om even de filmwereld te verlaten en een zijsprong te nemen naar de muziekbusiness, wat zijn andere grote liefde bleek te zijn. De man werd lead-singer van de heavy metal band Haddonfield based out of Salem. Daarnaast was hij in die periode ook de resident DJ en stand up comedian van de befaamde heavy metal bar The Rainbow Bar & Grill op de Sunset Strip in Hollywood.

Hatchet (2006 - Kane Hodder)

Pas in 2006 brak hij door in de Verenigde Staten toen hij op de proppen kwam met zijn nieuwste film Hatchet, een old school slasher. Het script hiervan zat al vanaf zijn achtste in zijn hersenpan te broeden. Adam werd door zijn ouders namelijk meermaals op vakantiekamp gestuurd en, net zoals ieder kind, kwam daar af en toe wat kattenkwaad aan te pas. Hij werd er door de leiding meermaals op de vingers getikt en gewaarschuwd zich beter te gedragen, zoniet zou de bijlmoordenaar hem wel eens opzoeken en een kopje kleiner maken!

Green caste Kane Hodder voor de rol van moordenaar die het best bekend is als Jason in vier van de Friday the 13th films. Hij liet hem in zijn slasher een uitgebreid arsenaal aan hack en slash materiaal gebruiken. Met die film wilde Green het slashergegeven terug een platform geven én daarenboven een duidelijke middenvinger opsteken naar het torture-porn genre. Geholpen door de naamsbekendheid van Robert Englund en Tony Todd kreeg de film ook in de media veel aandacht. Zo mocht Green aantreden op MTV en kreeg hij op de koop toe lovende woorden van Harry Knowles en James Cameron.

Spiral (2007 - Joel David Moore)

In 2007 bewees Green ons met Spiral nog maar eens zijn veelzijdigheid. Hij co-regisseerde de film met acteur Joel David Moore die eveneens één van de acteurs in Hatchet was. Hoewel dit niet meteen zijn beste prestatie tot op heden was, bracht zijn laatste realisatie het er nog goed vanaf. Een reden hiervoor was de positieve vibe in de media omtrent zijn persoontje. Dit bracht zo’n immens drukke periode vol interviews met zich mee wat net iets teveel van het goede bleek voor Green. Na de promo van Spiral besloot hij dan ook een herbronningsperiode in te lassen al stopte hij niet volledig met werken. Zo nam hij wat productiewerk op zich voor Grace (2009) en werkte hij mee aan enkele kortfilms.

Frozen (2010 - Emma Bell)

Hoewel zijn carrière nu op een lager pitje stond, bleef de man toch schrijven en in die minder drukke periode bedacht hij een plot waarin drie skiërs een weekend moederziel alleen in een kabellift moeten blijven hangen. Frozen (2010) bleek uiteindelijk geen slasher noch mindfuck, maar wel een ijskraker vol spanning en suspens! Dit kroonde Green tot één van de lievelingen op het Sundance Film Festival, het publiek lag er aan zijn voeten. Hier werd dan ook de basis gelegd voor zijn volgende film: Hatchet 2 zou rond Halloween in de zalen verschijnen.

Hatchet 2 (2010 - Danielle Harris)

Door de cast van Hatchet bij elkaar te houden nam Green een goeie beslissing betreffende de sequel. Een van de eerste nieuwtjes omtrent het vervolg was dat Scream Queen Danielle Harris de hoofdrol op haar zou nemen. Green waarschuwde ook meerdere keren zijn fans en zei hen dat Hatchet 2 hoofdzakelijk bedoeld is om de liefhebbers van de eerste film te plezieren. Zelf heb ik het genoegen gehad de man te ontmoeten op het Engelse Frightfest Film Festival en toen liet hij me weten dat zijn inspiratie voor een eventueel tweede vervolg volledig uitgeput was. Hij wilde er bovendien geen melkkoe van maken. Wat hij echter niet verwacht had was dat Hatchet 2 zo’n mediastorm zou ontketenen bij zijn release. De film werd in het preutse Amerika namelijk oorspronkelijk uncut in de cinema uitgebracht. De kwezeltjes liepen niet hoog op met al het bloedvergieten en zetten meerdere zalen onder druk de film uit rotatie te nemen. Als officiële reden voor dit staaltje paniekvoetbal werd ‘falende bezoekersaantallen’ gegeven. Gelukkig kon dat makkelijk gecounterd worden door de vele artikels die ondertussen over Hatchet 2 gepubliceerd waren. Daarin stond meerdere malen vermeld dat de film per vertoning een inkomstenplaatje van $1.000.000 had weten te genereren. Green, die voet bij stuk hield en niets uit zijn film wou knippen, kon zich geen betere reclame wensen.

Hoewel zijn sequel daarna niet meer in de zalen werd vertoond, was de DVD-release enkele maanden later een gigantisch succes. Het schijfje ging zo vlot over de toonbank dat het dat jaar één van de best verkochte filmtitels werd! Amper een week na die release kreeg hij groen licht voor een derde deel, maar zoals de man reeds gemeld had bedankte hij liever voor de job. Hatchet 3 is inmiddels in productie gegaan en, ook al is hij niet de regisseur van dienst, toch blijft hij heel nauw betrokken bij de realisatie van dit project.

Chillerama (2011 - Joel David Moore)

Daarna was Chillerama aan de beurt, een horror-fantasy anthology waar de dirty minds van Adam Rifkin, Tim Sullivan, Joe Lynch en uiteraard Adam Green voor tekenden. Green nam het derde deel op zich en gaf het de titel The Diary of Anne Frankenstein. Hierin zagen we Joel David Moore opdraven als Adolf Hitler en mocht Kane Hodder zijn danspasjes tonen als Meshugannah.

Holliston (2012)

Hoewel we ondertussen al twaalf jaar na de release van Coffee & Donuts zitten, bleef het concept van zijn allereerste film toch door Green’s hoofd spoken. Samen met zijn boezemvriend Joe Lynch besloten ze het verhaal verder uit te werken en een nieuwe sitcom was geboren: Holliston. De zes afleveringen van het eerste seizoen werden vertoond op het Fearnet Cable Television Network en al na twee afleveringen kregen beiden groen licht voor een tweede seizoen. Die afleveringen, waarvoor hij carte blanche kreeg, worden momenteel ingeblikt en als we de vele tweets mogen geloven wordt het een opeenstapeling van doldwaze grappen en grollen.

Dat de man een echte fan is van het Fantastic Cinema genre, dat zou ondertussen wel al duidelijk moeten zijn. Zo staat Spielberg’s E.T. bovenaan zijn lijstje van beste films ooit. Maar in zijn werk voelen we ook duidelijk zijn voorliefde voor bijvoorbeeld Friday the 13th, Planet of the Apes en zelfs Star Wars. Zoals hierboven vermeld is Green momenteel betrokken bij de realisatie van Hatchet 3 en ondertussen hoopt hij van MGM groen licht te krijgen voor Killer Pizza, wat meteen zijn vuurdoop zou betekenen in het kids-adventure genre. Hijzelf zegt dat die in dezelfde lijn van The Goonies zal liggen. Zoals je merkt: aan lef en ambitie heeft hij zeker geen gebrek! Ondanks een drukke agenda is Adam trouwens vaak te vinden op diverse filmfestivals waar hij ook openlijk aanspreekbaar is. Je kan hem gerust iets vragen, maar verschiet er gewoon niet van als hij je met zijn film- en muziekkennis zal overdonderen!
 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...