Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
25/03/2021

Beau Sejour 2

In de spannende Vlaams-Nederlandse serie Beau Sejour reeks 2 zien we een nieuw verhaal, waarbij net als in het eerste seizoen de overleden persoon centraal. In dit tweede seizoen zien we het verhaal van Maurice Teirlink (Gene Bervoets) die zichzelf op zijn boot de Beau Sejour aan een mast ziet hangen en spoelt later aan op het strand. Hij denkt te leven, maar helaas is hij overleden. Als geest is hij nog op de aarde en alleen een aantal uitverkorenen kunnen hem zien en met hem praten. Alleen waarom alleen zij? En wat is de betekenis dat hij nog aanwezig is. Zal dit gaan om wat er met hem is gebeurd? 
Het zijn allemaal vragen die naarmate het verhaal vordert duidelijk worden. En dat niet alleen als kijker worden verschillende zaken tegen het licht gehouden en gebeuren er ook nog wat verschrikkelijke dingen. Het heeft wel verband met elkaar, maar wat is dan de betekenis van de aanwezigheid van Maurice? En er wordt nog meer ontrafelt, iedereen in de familie heeft wel wat te verbergen. Wat resulteert in een sterk verhaal, goede dialogen en een spanningsboog die de kijker vastpakt.
 
Sterk
Het is alweer het tweede seizoen van deze goed doordachte serie van Vlaamse-Nederlandse makelij. De verhaallijn zit net als in het eerste seizoen goed in elkaar en de dialogen zijn sterk. Er wordt echt een verhaal vertelt met inhoud. De cast laat zich ook van zijn beste kant zien. 
 
Acteur Gene Bervoets die de hoofdpersonage speelt doet dit met veel overtuiging en geloofwaardigheid. Ook al is hij dood, hij is er toch en speelt erg goed. De scenes met hem zijn interessant met de juiste dialoog. Zijn tegenspelers zin ook niet de minste, zoals Greet Verstraete, Titus de Voogdt en Lize Feryn zorgen dan ook dat het verhaal op gang blijft gaan. De scenes zijn fel en zorgen dat de kijker een echt familiedrama zien met een grauw randje. Ook leuk om te vermelden is dat Jack Wouterse deel uit maakt van de cast en zijn rol zeer goed neerzet.
 
Locaties
En dat niet alleen, de jonge acteur Lennard Corne gooit ook hoge ogen en laat zien dat ook de jonge generatie Vlaamse acteurs zeker een goede toekomst zullen hebben. Ook de beelden en de sfeer zijn erg mooi weergegeven. Het camerawerk laat de kijker dicht op de personages zitten, waardoor je echt in het verhaal terecht komt. Daarbij zijn de locaties die gekozen zijn perfect passend voor wat het verhaal uitdraagt. 
 
Regisseuses Nathalie Basteyns en Kaat Beels hebben met dit tweede seizoen een prima vervolg afgeleverd, ook al is de basis gelijk aan die van het eerste seizoen de verhaallijn is wederom origineel vertelt. Wie weet wat er verder nog gaat komen. 
 
Ook al is de serie nog op de televisie te volgen, het is een perfecte serie om lekker op je gemak te bekijken in deze pandemie tijd. Veel kijkplezier. De serie bestaat uit tien afleveringen en is verdeeld over drie DVD-schijven. Naast de afleveringen bevat de DVD helaas geen extra’s.


DVD

11/03/2021

Just Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 2.1 Nederlands, Vlaams

Nederlands, Engels

Plaats uw reactie

Curtismeedy op 28/03/2021

North Korea Central Bool Bool - Central
DramXrenDeefe op 03/04/2021

kim jong un kim jong unchannel news asia
Securityzjy op 07/04/2021

only a few survived.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.