Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
24/09/2021

Cash Truck

In de nieuwe film Cash Truck (Wrath of Man) van regisseur Guy Ritchie zien we hoe H. (Jason Statham) wraak neemt op de moord van zijn zoon Dougie (Eli Brown). Die toevallig getuige was van een overval op een geldtransport en de moord van twee bewakers van het transport. Ook al is hijzelf een grote crimineel, hij zal kosten wat het kost erachter komen wie zijn zoon vermoord heeft. Het is alleen niet zo simpel om deze persoon op te sporen. Hij kiest er dan ook voor om undercover te gaan werken bij het desbetreffende geldtransport dat toen overvallen werd. Gebaseerd op de film Le Convoyeur.
Vanaf het moment dat hij er komt te werken zal de werksfeer compleet gaan veranderen. Zijn collegas kijken met argwaan naar hem. Wie is hij nu echt? En zullen de overvallers opgejaagd worden door deze slimme en snel schietende H. Met als gevolg veel vlotte actiescènes, rondvliegende kogels en een kijkje in de wereld van een geldtransport. Dat het zeker niet het veiligste beroep is dat er bestaat. 
 
Geldwagen
De titel van de film verklapt al wat het onderwerp in dit verhaal is. De geldwagen, een zwaar gepantserd voertuig die door twee beveiligers door Los Angeles rijdt om veel geld op te halen van banken, winkels en noem het maar op. Soms rijden ze wel met miljoenen rond. Een perfect doelwit om snel geld te verdienen. Een groep gepensioneerde soldaten komen met het idee om deze rijdende kluizen te overvallen. Met Sergeant Jackson (Jeffrey Donovan) als hun leider. Zal H. Hun kunnen vinden en tot gerechtigheid komen? 
 
Regisseur Guy Ritchie laat wederom zien met deze actiefilm dat het niet een doorsnee verhaal is. Ook al is het een remake.  Hij weet met iedere film die hij maakt en verhaal dat hij schrijft een sterke cast om zich heen te zetten. Zo ook in deze film. Jason Statham is dan wel de hoofdpersoon van het verhaal en ook in vrijwel in elke scene te zien, maar dat is zeker niet erg. Wat er allemaal omheen gebeurt is net zo belangrijk. En dat maken de films van Ritchie uniek en zeker het kijken waard. 
 
Puzzelstukje
Acteurs Jason Statham, Josh Hartnett, Scott Eastwood, Eddie Marsan en Holt McCallany maken deze film tot een sterk verhaal. De scènes die zij neerzetten zorgen ervoor dat de kijker op het puntje van hun stoel zit. De vlotte dialogen maken het verhaal niet saai. Daarnaast speelt de cast goed en passen de personages goed bij elkaar. We zien zelfs acteur Andy Garcia het beeld passeren. Het verhaal zit goed in elkaar en wordt in delen verteld, waardoor de kijker steeds meer puzzelstukje op de juist plaats ziet vallen. En je het verhaal vanuit verschillende invalshoeken ervaart. 
 
De stunts en actiescènes zien er goed en realistisch uit. Als kijker wordt je dan echt in de actie meegenomen. Ook doordat er sommige scènes vanaf een vast camerapunt geschoten zijn. De soundtrack ondersteund dit dan weer goed en veelal met een zelfde thema. Hierdoor ontstaat er een geheel en wordt er uiteindelijk naar een climax gewerkt. Cash Truck is een interessante actiefilm die niet verveeld en je een goede filmavond bezorgt. Veel kijkplezier!  Nu te zien via On-demand bij Amazon Prime Video.


DVD

23/09/2021

The Searchers

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 2.1 Engels

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.