Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

De puike prijsvragen op een ooohverzichtelijk rijtje. Altijd overrooohmpelend, zelfs wij zijn er altijd weer overdooohnderd door, maar u kunt er wel vanuit gaan dat ze open voor iedereen zijn (registratie is niet benodigd). Reageren doet u via het reactieformulier (de reacties zijn niet zichtbaar) en vergeet u hierbij niet uw naam en adres achter te laten, zodat we weten waar de prijs heen moet. Achteraf doen wij de gegevens verdwijnen uiteraard (Hans Klok heeft ons al tonnen geboden voor deze truc...).
Dredd 3D vrijkaarten!
12/10/2012

Dredd 3D vrijkaarten!

Dredd 3D vrijkaarten!

De Judge Dredd comicreeks schetst een somber toekomstbeeld waarin schurken en geboefte de dienst uitmaken. Tenminste op veel plekken... In Mega City One, het schurkenhol der schurkenhollen, is er namelijk eentje de baas. Of zoals hij het zelf bezigt: 'I Am the Law!'.

Dredd posterDe comic Judge Dredd is wellicht niet de allerbekendste, maar toch is Dredd voor velen geen vreemde. In de jaren 90 was er namelijk Stallone die dacht de comicreeks eer aan te doen met zijn vertolking van de 'judge, jury and executioner'. Als filmmaker leer je daarvan en dus heeft men voor Dredd 3D, want daar gaat het nu allemaal om, het roer volledig omgegooid, waarbij Karl Urban  de nieuwe Dredd is. Al zou je hem dan wel van zijn kin moeten herkennen, want de helm gaat, zoals dat Dredd betaamt, nimmer af.

Aan Dredd ditmaal de eer een volledige flat op te ruimen (The Raid en Dredd werden ongeveer tegelijk opgenomen) met behulp van zijn vrouwelijke metgezel en judge in opleiding. Tweehonderd verdiepingen vol van geboefte vol van Slo-Mo drugs (verwacht u dus veel slow-motion geweld) en geleid door Ma-ma die zich uiteraard op de bovenste verdieping begeeft.

Dredd 3D draait vanaf 11 oktober in de bioscoop en wij hebben tweemaal twee vrijkaarten te verloten onder hen die ons kunnen vertellen welke kitsche comicfilm favooohriet is. Succes!