Spotlight Boris Karloff (1887 - 1969)
Ergens op het einde van de jaren '20 nam Boris Karloff een ritje in de wagen van Lon Chaney, een van de toenmalig grootste sterren van Hollywood.
Spotlight Bela Lugosi (1882 - 1956)
Bela Lugosi, de man die gestalte gaf aan een van de meest iconische personages ooit, bleek vreemd genoeg niet echt hoog in de Hollywood-schuif te liggen.
Spotlight Adam Green (English)
Adam Green is a talented, 37 year old, American whose name has been circulating in the world of genre movies for quite some time now. (De originele...
Spotlight Adam Green
Adam Green is een talentvolle, 37-jarige, Amerikaan die in de wereld van de genrefilm momenteel al wat naam en faam heeft weten te vergaren.
Tangerine Dream
Tangerine Dream. Een exotische naam voor een Duits ensemble dat een serieuze invloed heeft gehad op de hedendaagse elektronische muziek en filmscores. De...24/07/2012

Film4Frighfest The 13th

Film4Frighfest The 13th

Leicester Square wordt vanaf 23 tot en met 27 augustus 2012 terug dé trekpleister voor vele horrorfans!


Het Empire Cinema complex geeft er ook dit jaar onderdak aan het Frightfest Film Festival. Maar liefst 48 films worden er, verdeeld over drie verschillende zalen, voorgeschoteld! Ja, u leest het goed. Dit jaar heeft men het aantal voorziene zalen van twee naar drie verhoogd, een bewuste keuze met als doel hun bezoekers een nog uitgebreider aanbod aan films aan te kunnen bieden. De meest bekende, spectaculaire of belovende films worden nog steeds vertoond in de Main Screen zaal. In schril contrast hiermee staan de andere twee voorziene zalen: zaal vier en vijf. Deze zijn kleiner, maar hier kan je ook verschillende films ontdekken en herontdekken. Zoals reeds aangehaald staan er meer titels op het programma in vergelijking met vorige jaren. De nationaliteiten van de filmmakers variëren en maar liefst elf verschillende landen zijn er vertegenwoordigd. Een recordaantal van 15 wereldpremières en 23 UK of Europese premières staan op het programma.

Voor wie nu reeds het bos door de bomen niet meer kan zien volgt hieronder een kleine selectie van enkele toppers die er te zien zullen zijn.

The Seasoning House

 
Donderdag gaat het festival van start met The Seasoning House. Al heeft de openingsfilm wel een zekere charme, toch wordt het reikhalzend uitkijken naar de tweede film van die avond: Cockneys vs. Zombies. Een crossover film met een vleugje humor, veel splatter en uiteraard veel zombies. De film speelt zich af in Londen en cast en crew zullen talrijk aanwezig zijn aangezien dit voor hen toch een thuismatch is. Of dit de beste zombiefilm van het jaar zal zijn kan ik moeilijk voorspellen, maar zonder twijfel kan ik met zekerheid zeggen dat dit een rasechte festivalfilm is!

Cockneys vs Zombies

De avond wordt afgesloten met Grabbers. Jon Wright zal mening festivalganger verrassen met deze langspeelfilm waarin de aarde af te rekenen krijgt met een alien invasie! De bezetters, aliens dus, zijn belust op bloed en water en, wanneer duidelijk wordt voor de overlevenden dat deze buitenaardse bezoekers enkel en alleen hierdoor kunnen overleven, smeden ze een pact. Ze maken zich klaar voor de ultieme confrontatie gewapend met de nodige alcoholische sterke dranken, want hier blijken de aliens niet immuum voor te zijn! Een film die je dus zeker niet links kan laten liggen.

Grabbers

Vrijdag is een niet onbelangrijke dag. Je kan er namelijk de hand schudden van Dario Argento! In het bijzijn van de man kan je een topper uit zijn oeuvre bewonderen op het grote scherm en een uitgebreid interview staat eveneens op het programma. Toch zullen twee andere films die dag het gespreksonderwerp zijn. V/H/S is zonder twijfel de must-see-film van het festival. Op het Sundance Film Festival 2012 was dit dé hit. Tijdens een inbraak botsen de jonge inbrekers op toch wel enkele heel bizarre VHS-tapes. Het vreemde en bizarre beeldmateriaal werd ontsproten uit de hersenpannen van de volgende zes genieën: Adam Wingard, Glenn McQaid, Radio Silence, David Bruckner, Joe Swanberg en Ti West. Dit alles maakt dat er smachtend uitgekeken zal worden naar de vertoning van deze film.

V/H/S

Diezelfde dag werd er ook een tijdslot voorzien voor de Duitse film Errors of the Human Body. Bij het bekijken van de trailer krijg je een spontaan Yes-gevoel. Experimenten uitvoeren op het menselijke ras zijn gedoemd om verkeerd te lopen en zijn vaak al de basis geweest voor enkele leuke films. Hier heeft men gekozen voor theatrale en dramatische vertolkingen om de film een extra toets te geven.

Errors of the Human Body

Dhr. Frederico Zampaglione brengt zijn nieuwste werk Tulpa mee op zaterdag. De film beleeft er zijn wereldpremière en heeft als doel de Italiaanse horrorscène terug op de kaart te zetten. In de jaren ‘80 werden we bedolven met Italiaanse pareltjes. Helaas is het niveau de laatste jaren van een heel ander kaliber. Hopelijk slaagt Zampaglione in zijn doel en krijgen we na Amer terug een degelijke Giallo gepresenteerd.

Tulpa

Maar waar echt naar uitgekeken mag worden is de psycho cop thriller May I Kill U? Via de sociale media is de film al een tijdje te volgen en het is er eentje dat doorspekt is met donkere humor die door de recente rellen in Londen brandend actueel is. Hierin volgen we een politieagent die een camera onder zijn helm gemonteerd krijgt. Al zijn daden en handelingen worden meteen gestreamd richting Twitter en Facebook waar duizenden kijkers de man op de voet aan het volgen zijn.

May I Kill U?

Op zondag wordt er traditioneel tijd uitgetrokken voor diverse kortfilms en staat de aartsmoeilijke Quiz From Hell geprogrammeerd die vakkundig in elkaar wordt gestoken door Andy Nyman. Vooraleer de bezoekers zelf aan het werk moeten gaan worden ze nog even verwend met The Thompsons, wat het vervolg is op het schitterende The Hamiltons. De cast is dezelfde gebleven wat maakt dat men op elkaar ingespeeld is. In deze sequel volgen we de familie naar hun volgende woonplaats waar ze een nieuwe identiteit aan nemen. Misschien wel een nieuwe adres, maar hun gewoontes zijn dezelfde gebleven. Het is nu alleen nog op zoek gaan naar gelijkgezinden! Aan bloedarmoede zal The Thompsons zeker niet lijden, maar de film bevat zeker nog voldoende andere zaken om niet te gaan vervelen.

The Thompsons

Maandag is de laatste dag van het festival en men gaat er uit met een knaller. In het verleden is Frightfest er al ieder jaar in geslaagd om een controversiële film op zijn affiche te krijgen. Zo werd twee jaar geleden A Serbian Film zelfs geannuleerd wegens té controversieel. Zo’n vaart zal het voor Chained, met Vincent D'Onofrio, wel niet lopen maar toch is er wat fuzz rond de film. Een betere publiciteit had deze zich dus niet kunnen wensen.

Chained

Aan diversiteit is er dit jaar zeker geen gebrek! Enkele titels van het festival zullen we in de nabije toekomst nog verder onder de loep nemen. Hou dus zeker onze website in het oog!

Voor de volledige line-up van het festival verwijzen we jullie met alle plezier door naar de website van Frightfest!
 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...