Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
02/11/2021

Gunpowder Milkshake

In de actiefilm Gunpowder Milkshake van regisseur Navot Papushado zien we een Japans schiet en vechtverhaal tot leven komen. Het is live-anime als het ware. En deze keer is het aan de dames om hun vijanden van zich of te houden. De jonge huurmoordenaar Sam (Karen Gillan) staat centraal in dit verhaal. Zij heeft dit vak eigenlijk via haar moeder Scarlet (Lena Heady) aangeleerd en zich eigen gemaakt. Ook zij werkt voor het zogeheten ‘the Firm’ die aangestuurd wordt door Nathan (Paul Giamatti). Alleen wanneer Sam een opdracht uitvoert en hierbij een bekende naam uit de onderwereld omlegd en er geld verdwijnt is haar opdrachtgever haar vertrouwen verloren en zal ze moeten vrezen voor haar leven.
Vanaf dat moment heeft ze haar lot in eigen handen. Ze geeft niet op en begint aan het opruimen van criminelen die het op haar gemunt hebben. Ze krijgt de hulp van oude bekende en ook een nieuw meisje die ze gaande weg tegenkomt. Dit resulteert in snelle actiescènes, wilde achtervolgingen en een team van vrouwen die zeker hard tegen hard spelen om hun recht te behalen.  
 
Anime
Deze actiefilm is erg origineel en zeker niet saai of een dertien-in-een-dozijn film. De makers hebben een Japans sausje gegeven aan dit verhaal en ingevuld met Amerikaanse acteurs. Dat is in het begin toch wel even wennen, want het verhaal ademt een en al Japanse-Anime. Maar dat went daarna wel snel. Actrice Karen Gillan speelt met volle overtuiging een krachtige vrouw met vechtlust. Niet alleen lichamelijk erg sterk en mooi, maar ook in de dialoog niet verkeerd. Soms ook grappig. 
 
Het verhaal is dan wel rondom haar personage gemaakt, maar het is niet zo dat alle aandacht daardoor op haar wordt gegooid. De overige cast is net zo belangrijk, waarbij actrices Lena Heady en Michelle Yeoh hoge ogen gooien. Ook acteur Paul Giamatti zorgt met zijn aanwezigheid voor interessante scenes en goed acteerspel. 
 
Bloed
Gunpowder Milkshake is een verrassende film die je vanaf het begin tot het eind blijft vasthouden. Er zitten veel originele vechtscènes in en zorgt ervoor dat het ook voor de vrouwelijke kijker interessant is. je ziet niet vaak dat de vrouwen centraal staan in een actiefilm als deze. Ook zal je voldoende rondvliegend bloed zien en maken de achtervolgingen het verhaal compleet. 
 
Ook de soundtrack is sterk en het camerawerk ziet er erg goed uit. Er is met veel zorg en detail aan deze film gewerkt. Dat zeker gezien moet worden. Veel kijkplezier! Gunpowder Milkshake is vanaf vrijdag 5 november 2021 te zien via onder andere Amazon Prime. 


DVD

05/11/2021

Amazon Prime

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 2.1 Engels

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.