War of the Arrows (2011)
WOTA is een film die zich spiegelt aan klassieke avonturenfilms als EL Cid en Adventures of Robin Hood en de vergelijking makkelijk kan doorstaan. Net...
Piano Forest (2007)
Als we een anime bespreken in Home Cinema Junkie gaat het meestal om een sci-fi/actie-extravaganza met buitenproportionele verhaallijnen en buitensporige...
Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)
Ethan en zijn team worden verdacht van terrorisme op Russisch grondgebied en worden vogelvrij verklaard.  Opgejaagd door de halve wereld en terwijl nog...
Sand Sharks (2011)
Al sinds Blood Beach en Pirhana2: The Spawning, weten we dat je niet alleen moet oppassen in het water, maar evengoed door iets gegrepen kan worden terwijl...
Don't Be Afraid of the Dark (2010)
Niet bang van het donker zegt u? You will be, you...will...be.War of the Arrows (2011)

War of the Arrows (2011)

WOTA is een film die zich spiegelt aan klassieke avonturenfilms als EL Cid en Adventures of Robin Hood en de vergelijking makkelijk kan doorstaan. Net zoals deze groten is WOTA een genot van begin tot einde door een mooie cinematografie, ouderwets spektakel en een zeer zwierige charme. 

 

Piano Forest (2007)

Piano Forest (2007)

Als we een anime bespreken in Home Cinema Junkie gaat het meestal om een sci-fi/actie-extravaganza met buitenproportionele verhaallijnen en buitensporige personages, maar deze keer gaan we een volledig andere toer op met een intiem en zeer genietbaar verhaal over vriendschap en muziek. 

 

Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)

Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)

Ethan en zijn team worden verdacht van terrorisme op Russisch grondgebied en worden vogelvrij verklaard.  Opgejaagd door de halve wereld en terwijl nog een gek moeten te pakken krijgen gewapend met een kernbom: wordt dit de eerste onmogelijke missie voor het IMF? 
 

 

Sand Sharks (2011)

Sand Sharks (2011)

Al sinds Blood Beach en Pirhana2: The Spawning, weten we dat je niet alleen moet oppassen in het water, maar evengoed door iets gegrepen kan worden terwijl je aan het bruinbakken bent op het strand. 

 

Don't Be Afraid of the Dark (2010)

Don't Be Afraid of the Dark (2010)

Niet bang van het donker zegt u? You will be, you...will...be.

 

The Three Musketeers (2011)

The Three Musketeers (2011)

Na spookhuizen in de ruimte, dodelijke races en babes vs. superzombies, waagt Paul WS Anderson zich aan Alexandre Dumas. Als dat maar goed komt!

 

DeadHeads (2011)

DeadHeads (2011)

Het hoofdpersonage, Mike, is letterlijk en figuurlijk het noorden kwijt. Hij weet niet meer waar hij zich bevindt en voelt zich daarenboven niet helemaal lekker. Het is ook aan de man te zien dat hij zich onwel voelt. Het spreekwoord ‘hij ziet eruit alsof hij door een vrachtwagen is overreden’, is meer dan ooit van toepassing op hem. 

 

Love Never Dies (2012)

Love Never Dies (2012)

Een musical van Andrew Lloyd Webber lijkt een rare keuze voor op Frog Bros, maar laat me u er even aan herinneren dat het verhaal waarop de oorspronkelijke Broadwayhit is gebaseerd, ooit gestalte gaf aan één van de eerste en beste horrorfilms ooit en op die manier dus best een plaatsje verdient bij ons. 

 

Shark Night 3D (2011)

Shark Night 3D (2011)

Het is spring break en Sara nodigt haar vrienden uit om te komen feesten op het eilandje waar ze opgroeide. De sfeer zit er dik in tot een groep agressieve rednecks opduikt en het water rondom het eiland plots vol haaien blijkt te zitten.

 

The Revenant (2009)

The Revenant (2009)

Ik heb door de jaren heen al tal van rare kruisbestuivingen gezien, een onvermijdelijkheid als je bevriend bent met iemand als Azuul, maar een film die iedere 20 minuten van genre verandert is zonder twijfel een primeur. 

 

The Thing (2011)

The Thing (2011)

Je kent Carpenter's The Thing, je kent de film waarschijnlijk van binnen naar buiten en bent misschien zelfs op de hoogte van een aantal quotes. Maar buiten wat lost footage heb je geen idee wat er zich afspeelde voordat de twee zotte Noren die, schijnbaar uitgeputte, Huskie achtervolgden. Deze prequel geeft alle antwoorden in gruwelijk detail...

 

Sword of the Stranger (2007)

Sword of the Stranger (2007)

Soms is je geloof in goeie films ver zoek. Een tijd ploeteren door drek en middelmatigheid kan dat teweeg brengen bij een mens. En dan plots krijg je iets als Sword of the Stranger voor je neus. 

 

Colombiana (2011)

Colombiana (2011)

De 10jarige Cataleya ziet haar ouders voor haar ogen afmaken door de locale maffia. Ze kan echter ontsnappen en vlucht naar de US waar ze wordt opgevangen door haar oom. 

 

Shelter (2010)

Shelter (2010)

Cara(Moore) is een psychiater die er rotsvast van overtuigd is dat gespleten persoonlijkheid veeleer een waanidee is van de patiënt of een tactiek om de schuld van zich af te schuiven, dan dat het een werkelijke aandoening is. 

 

Conan the Barbarian (2011)

Conan the Barbarian (2011)

Laat ik beginnen met een bekentenis. Ik ben nooit een grote fan geweest van het origineel met het gespierd Oostenrijks wunderkind in de hoofdrol. Het is best een leuke film, Arnie was in die tijd altijd geweldig om bezig te zien, maar ik ben er gewoon niet zo gaga van als sommige anderen.