Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

31/08/2012

Hotdocs: ˇVivan las Antipodas!

Hotdocs: ˇVivan las Antipodas!
5 september 2012
De wereld waarin wij leven is soms vreemder dan je kunt verzinnen. Hotdocs vertoont een selectie van de meest spraakmakende documentaires van het afgelopen jaar. Wat is de kortste route tussen Entre Ríos in Argentinië en de Chinese metropool Shanghai? Een rechte lijn door de aardbol. De twee plaatsen zijn antipoden: elkaars geografische tegenpolen.

Vivan las Antipodas

In ¡Vivan las Antipodas! neemt Victor Kossakovsky ons mee op een unieke reis rond de wereld en toont vier paar antipoden - Argentinië en China, Spanje en Nieuw-Zeeland, Hawaï en Botswana, Rusland en Chili - die ons wereldbeeld op zijn kop zetten. We zien een prachtige zonsondergang in Entre Ríos tegenover de hectische straten in het regenachtige Shanghai. Bewoners van onbebouwd land tegenover bewoners van vulkanische grond. Rustgevende landschappen tegenover drukke steden. De antipoden lijken ondanks hun verschillen op een mythische manier aan elkaar verbonden. ¡Vivan las Antipodas! is een genot voor alle zintuigen; een fascinerende caleidoscoop van onze planeet.

Woensdag 5 september - 20:30 uur

ForumImages
Hereplein 73, Groningen

€ 5,50; Stadjerspas/CJP/Ouderen(65+)/Studentenpas: €4,50


Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.