Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
19/06/2019

Men in Black: International

Het is even stil geweest rondom de filmreeks Men in Black, maar nu is er een nieuw verhaal van deze reeks met twee nieuwe gezichten in Men in Black: International. We zien Chris Hemsworth en Tessa Thompson als agenten H. en M. om ervoor te zorgen dat het buitenaardse tuig de aarde met rust zal laten. En dat niet alleen, want er loopt een mol rond binnen Men in Black en hierdoor zal de aarde in gevaar kunnen komen. Regisseur F. Gary Gray heeft een spektakel stuk gemaakt in 3D en met vele grootse visuele effecten.
Op de aarde leven de buitenaardse wezens naast de gewone mens. Alleen als agent T. (Liam Neeson) en agent H. (Chris Hemsworth) in 2016 in Parijs zijn om daar ‘de zwerm’ te stoppen van een aanval op de aarde worden ze na de overwinning als helden gezien. Nu 20 jaar later heeft agent T. de leiding over de Londen divisie en werkt agent H. daar ook. Alleen is het niet meer zoals het was.
 
Verschil
Mary Sue (Tessa Thompson) is gefascineerd door deze speciale groep agenten en wil graag bij het team komen. Op een slimme manier ontdekt ze een beveiligde server en ziet waar aliens kunnen zijn. zo komt ze achter de locatie van de agenten en komt ze te werken in deze bijzondere wereld. Vanaf nu is ze agent M. en zal ze een belangrijke opdracht krijgen. Kan zij het verschil maken en de wereld redden?
 
In dit derde deel zien we twee nieuwe gezichten die acteurs Will Smith en Tommy Lee Jones hebben opgevolgd. Chris Hemsworth en Tessa Thompson laten de beste kant van zichzelf zien. Ze zijn anders dan Smith en Jones, maar daar is het verhaal is voor geschreven. Geen diepgaande dialogen, maar humor en actie wisselen elkaar in een rap tempo af. De twee acteurs passen goed bij elkaar en maken de scenes hun eigen. De makers hebben hiermee toch even de man-vrouw verhouding willen doorbreken. Emma Thompson en Liam Neeson doen hun ding zoals we dat gewend zijn. Deze acteurs zorgen voor de juiste charisma en maken de scenes interessant.
 
Kleur
Regisseur F. Gary Gray is deze keer in de regiestoel gaan zitten en heeft een blik aan visuele effecten open getrokken en dat ook nog eens in 3D. De film moet het ook hebben van de effecten en acties. Dit is dan ook zeker goed gelukt. Het ziet er allemaal indrukwekkend en realistisch uit. Met leuke buitenaardse personages. Hiermee wordt het verhaal niet saai en zorgt het voor een amusante voorstelling die niet vervelend om naar te kijken. Het 3D aspect komt goed tot zijn recht, waardoor de film veel kleur en diepte heeft. 
 
Danny Elfman is de man van de soundtrack en dat hoor je ook. Zijn handtekening klinkt door de gehele film en past in deze wereld. Voor Men in Black fans is dit een leuke toevoeging op de twee eerdere delen. Ga het zien en laat je onderdompelen tussen het buitenaardse tuig. 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.