Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
15/11/2022

Minions: The Rise of Gru

In dit tweede deel Minions: The Rise of Gru van neemt regisseur Kyle Balda ons mee naar het begin van de carrière van Gru (Steve Carrell). We zijn in de jaren ‘70 aanbeland en zien een twaalfjarige Gru. Hij heeft de Minions in zijn eigen huis wonen en heeft een fascinatie voor super-schurken. Gru is enorm fan van de ‘Vicious 6’, een meedogenlozen boevenbende. Wanneer er een plek vrijkomt in deze bende, grijpt Gru de kans aan om eventueel het jongste lid te worden. Hij neemt de gok om opvolger te worden van zijn grootste idool Wild Knuckles (Alan Arkin). Dit zal alleen best wel ingewikkeld worden, maar dat zal hem niet tegenhouden.
Nieuwkomer
En dat niet alleen, want de ‘Vicious 6’ hebben een geheim plan om de wereld te veroveren. Als Gru dit te weten komt zal hij opgejaagd worden door het brute zestal. Gelukkig wordt hij bijgestaan door Wild Knuckles, zal dat voldoende zijn? Ondertussen bouwen de Minons (Pierre Coffin), onder leiding van Kevin, Stuart, Bob en nieuwkomer Otto verder aan de schuilplaats van hun grote leider Gru. Wat zorgt voor een dolle boel.
 
De makers van The Minions zijn met dit vervolg weer helemaal terug. De humor, sfeer en nieuwe personages zorgen ervoor dat de kijker vanaf het begin tot eind aan de buis gekluisterd blijft. Waar vlotte actiescènes afgewisseld worden door een goeie dosis humor, je ligt regelmatig in een deuk. Het is gewoon een goed doordacht verhaal, verfrissend nieuwe personages die het verhaal echt origineel maken. Alles klopt en de beelden worden gevuld met veel kleur en beweging. Het is allemaal erg realistisch.
 
Buitenwijk
Het gebeurd bij animatie ook niet vaak dat er een prequel wordt gemaakt van de hoofdpersonage. En dat als je alle andere delen gezien hebt je nu een totaal plaatje te zien krijgt van zowel de vrolijke en behulpzame Minions als van Gru en zijn komaf. Dat hij opgroeit in de buitenwijk en ook gewoon naar school ging. Het klopt gewoon. En dat alles nog steeds ingesproken door een sterrencast. Acteur Steve Carrell maakt Gru echt tot leven en geeft hem telkens weer voldoende gestalte met zijn stem en rare geluiden. Heerlijk. Maar ook actrice Julie Andrews die de moeder van Gru speelt is erg geestig. 
 
De nieuwkomers in dit verhaal verwacht je niet snel als stemacteur, want het actietrio Dolph Lundgren, Jean-Claude van Damme en Danny Trejo slaan er ook in animatievorm lekker op los. Erg leuk om te zien dat zij hierin een rol hebben bemachtigd. Daarnaast horen we ook nog RZA, Michelle Yeoh Russel Brand, Steve Coogan en Alan Arkin. Niet de minste en ook hun stem past perfect bij hun personages. 
 
Dat maakt deze reeks dan ook wat het is, origineel en compleet van deze tijd. Er is gewoon alleen nog maar te zeggen, ga deze animatiefilm gewoon zien en geniet. Er is al genoeg ellende om ons heen. Heel veel kijkplezier. Naast de film bevat de Blu-ray nog vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, verwijderde scene, twee korte Minion-films en nog veel meer. Naast de originele Engelstalige versie is ook de Nederlandse versie te zien, met stemmen van onder andere Jon van Eerd, Javier Guzman, Trudy Labij, Edsilia Rombley, Levi van Kempen en Raymond Thiry. 


Blu-ray

08/11/2022

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 7.1 Engels, DTS-HD Master Audio 5.1, Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.