Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
02/11/2023

Miraculous: Ladybug & Cat Noir The Movie

De bekende televisie-animatieserie Ladybug & Cat Noir heeft nu zijn eigen film. In dit super spannende verhaal  van regisseur Jeremy Zag zien we hoe Marinette Dupain-Cheng(Cristina Valenzuela) en Adrien Agreste (Bruce Papenbrook) kennis gaan maken met hun krachten en worden zij de superhelden Lady Bug en Cat Noir om Parijs een stuk veiliger te maken. Zij zullen het moeten opnemen tegen de schurk Hawkmoth (Keith Silverstein) die door middel van een Miraculous (krachtgeesten) al het slechte op de stad wil loslaten om zo de twee superhelden te vinden om hun krachten af te pakken. Dit zal alleen niet heel gemakkelijk gaan.
Marinette is eigenlijk een heel angstig en onhandige meid die alleen maar dingen verkeert aanpakt en daardoor zich voor zichzelf schaamt en niet gezien wil worden. Dit geldt ook voor Adrien hij gaat het liefst alleen naar de bibliotheek om door niet gezien te worden en luistert hoofdzakelijk naar muziek uit zijn oordoppen. Alleen als Marinette en Adrien elkaar tegenkomen kunnen ze elkaar niet goed loslaten. Helemaal als ze door een bijzondere manier in aanraking komen met de Miraculous Ladybug en Cat Noir. Hun leven zal vanaf dat moment niet meer het zelfde zijn. Het avontuur gaat beginnen en zullen ze achter elkaars identiteit kunnen komen?
 
Kleuren
De makers hebben deze animatiefilm met veel liefde en oog voor detail gemaakt. Je ziet gewoon de stad van de liefde, Parijs, in volledige animatie tot leven komen. Het ziet er gewoon erg realistisch uit. De gebouwen, straten, mensen en voertuigen springen bijna uit je televisie, zo echt ziet het er gewoon uit. Daarnaast zijn de personages ook erg mooi en tot in detail uitgewerkt. De wapperende haren, mooie kleuren en stralende gezichten zorgen ervoor dat je er als kijker met veel plezier naar kijkt. 
 
De slechteriken zien er ook erg goed uit en plegen dan ook echte best angstaanjagende aanvallen op de stad en de inwoners. Hierbij is het meest indrukwekkende wel de aanval op de kermis. Waar ineens een reusachtige clownsballon tot leven komt. En zo zijn er nog wel een aantal originele dingen die je als kijker verrast. Hierdoor wordt het dan ook een origineel verhaal dat een toevoeging is op de televisiereeks. En zie je het ontstaan van deze unieke superhelden.
 
Liedjes
De dialogen zijn niet heel diepgaand en er wordt een muzikaal element toegevoegd. De liedjes die de hoofdpersonages zingen zijn mooi, maar ook wel een beetje voorspelbaar. Mooie teksten over waarom ze nu niet in staat is om dingen te laten slagen en het gemis van een naaste, maken het tot een theatraal spektakelstuk. De snelle acties en het ‘geweld’ wordt daardoor even onderbroken. Het had alleen wel iets minder kunnen zijn, want het haalt op dat moment de vaart uit het verhaal. Maar goed het is niet vervelend om te zien en voor de jonge kijkers is het ook nog een goed moment om mee te zingen en dansen.
 
Als met al is Miraculous: Ladybug & Cat Noir The Movie een geslaagde animatiefilm voor jong en oud, waar je met spanning naar zit te kijken. Er zitten wel wat angstaanjagende scenes in die voor de hele kleintjes best eng kan zijn. Heel veel kijkplezier! Naast de film bevat de Blu-ray helaas alleen een aantal trailers en verder geen extra’s. De film is in zowel de originele Engelstalige versie als in de Nederlandstalige versie te zien.
 
De Nederlandse stemmencast bestaan uit onder andere Randy Fokke, Jonathan DeMoor, Barbara Sloesen en Peggy Vrijens.


Blu-ray

02/11/2023

Belgafilm

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 5.1 Engels, Vlaams, Nederlands

Nederlands, Engels, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.