Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
31/12/2021

Reminiscence

Regisseuse en scriptschrijver Lisa Joy maakt met de thriller Reminiscence haar eerste regiedebuut na de succesvolle serie Westworld. Het verhaal speelt zich af in de toekomst, wanneer de zeespiegel flink is gestegen en Miami grotendeels onder water ligt. De aarde is opgewarmd, waardoor het dag- en nachtleven is omgedraaid. Hierin zien we het leven van geheugendetective Nick Bannister (Hugh Jackman) die met behulp van een machine het geheugen van een klant kan terug roepen om bijvoorbeeld criminelen op te sporen of verloren spullen weer te vinden. Alleen wanneer Nick de beeldschone Mae (Rebecca Ferugson) als klant krijgt ontstaat er iets bijzonders tussen hun. Dit zal alleen wel grote gevolgen hebben voor Nick zijn leven.
Nick was in het verleden een marinier en deed dienst net voordat de wereld overspoeld werd door een vloedgolf. Zijn collega en goede vriend Emily ‘Watts’ Sanders (Thandiwe Newton) staat hem bij tijdens de sessies en helpt hem uit de brand als Nick voor hetere vuren komt te staan. Alleen wanneer Mae op een dag verdwijnt zal Nick alles op alles zetten om haar weer te vinden. Hierdoor komt hij in een wereld terecht waar de ware aard van haar boven tafel zal komen. Kan hij dit wel aan en komt hierdoor de goede band met Emily op het spel te staan?
 
Klimaat
Lisa Joy heeft met deze film niet alleen een sterk verhaal weten te vertellen, maar laat ook zien hoe de toekomst zal kunnen worden als het klimaat op deze wijze blijft veranderen. Hoe gaan we dan leven en wat voor technologie kan er zijn om de rechtstaat overeind te houden. En zal de kloof tussen rijk en arm nog groter worden? Zij heeft dit met haar team van Westworld erg realistisch en groots in beeld gebracht. In het begin is het even wennen aan de wereld die getoond wordt en de personages die worden geïntroduceerd. Je moet wel goed blijven opletten om de draad niet kwijt te raken. 
 
Uiteindelijk zorgt de sfeer en de sterke scenes voor een goed in elkaar gedraaid verhaal waarbij je als kijker gegrepen wordt door het verhaal. Daarnaast zorgt de sterke cast voor goed spel en zien we Hugh Jackman weer eens erg goed acteren. Even geen superheld, maar een rol die hem echt op zijn lijf is geschreven. Tegenspeelsters Thandiwe Newton en Rebecca Ferguson dragen daaraan bij en maken de scenes interessant en scherp. De dialogen die zij hebben zorgen voor de juiste inhoud en verslappen niet. Ook acteur Cliff Curtis draagt daar een steentje aan bij. Die dan ook een sterke actiescène speelt met Jackman.
 
Aandacht
De soundtrack is ook erg goed het legt een sterke basis in de beleving van de film. Maar ook de decors en visuele effecten zijn indrukwekkend. Elk detail is goed uitgewerkt. Je waant je echt even in een toekomstwereld die zomaar werkelijkheid kan worden. De makers hebben hiermee duidelijk laten zien dat ze niet alleen in het maken van series erg goed zijn, maar op het witte doek een film met een verhaal zeker de aandacht van de kijker vast houd. Het is geen moment saai. Je moet Reminiscence zelf gaan zien en over je heen laten komen. Het zal je een goede avond bezorgen. Heel veel kijkplezier. 
 
Naast de film bevat de Blu-ray nog vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, interviews, het maken van de scenes, visuele effecten en nog veel meer.


Blu-ray

22/12/2021

Warner Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Atoms Engels en Dolby Digital Audio 7.1, Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.