Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
18/01/2022

The Electrical Life of Louis Wain

In het waargebeurde verhaal The Electrical Life of Louis Wain van regisseur Will Sharpe zien we een deel uit het leven van de briljante Louis Wain (Benedict Cumberbatch). Deze bijzondere Britse kunstenaar, veelal bekend van (cartoon)portretten van katten. Heeft een leven gehad vol liefde, spanning en avontuur. In dit verhaal zien we twee belangrijke gebeurtenissen uit zijn leven, namelijk de ontmoeting met Emily (Claire Foy) en de adoptie van straatkat Peter. Zijn leven krijgt nu nog meer kleur. Geschreven door Simon Stephenson en Will Sharpe.
De bekende welgeleerde Louis Wain heeft een behoorlijke reputatie opgebouwd met zijn kattenprenten. Hij wilde het liefst wel alles kunnen en alles uit zijn leven halen. Maar hij blijft een kunstenaar. Zijn carrière begon als live cartoonist, waarbij hij gebeurtenissen terplekke na tekende zodat deze gepubliceerd konden worden in de krant. Louis deed dit werk erg goed en kreeg door Sir William Ingram (Toby Jones) een vaste baan bij de krant de geïllustreerde Londen News. Hij was degene die als enige in het gezin zorgde voor inkomsten om zijn moeder en zussen te onderhouden. En om de gouvernante Emily te kunnen betalen. 
 
Genieten
Zij gaf Louis zijn zussen thuisonderwijs. Naarmate de tijd vorderde kreeg Louis een bepaald gevoel zodra die bij Emily in de buurt kwam. De twee werden verliefd, maar dat hoorde niet, je mocht geen relatie krijg met iemand uit de hulp. Het kon ze niets schelen en gingen samen genieten van het leven. Alleen toen Emily ernstig ziek werd, kreeg Louis het zwaar. Samen vonden ze Peter, een zwerf katje en namen het als huisdier. Kon Peter hem gelukkig maken en inspireren? Kwam hij er weer bovenop?
 
De makers hebben dit verhaal op een zeer boeiende en mooie manier gebracht. Het leven van Louis Wain was erg indrukwekkend. En zo krijg je een inkijkje in zijn leven te zien en hoe de bekende kattenprenten, of je ze nu mooi vind of niet ontstaan zijn. Ook al zitten er veel katten in deze film, als je er geen een hebt is het een goede film om te zien. De cast speelt voortreffelijk, met name Benedict Cumberbatch gooit hoge ogen. Zijn spel laat zien dat hij verschillende emoties en uitingen af wisselt waardoor de personage echt leeft en realistisch is. Actrice Claire Foy is een waardig tegenspeelster die ervoor zorgt dat de scenes die ze samen hebben erg boeiend zijn. 
 
Voetstuk
Hierin vullen ze elkaar goed aan en dat zorgt ervoor dat de aandacht van de kijker niet verslapt. Er wordt continu goed spel geleverd. Het verhaal blijft sterk en de beelden zijn zeer aantrekkelijk. In het camerawerk en lichteffecten wordt veelal met veel kleur gewerkt. En het aangepaste beeldformaat van 1.33:1 maakt de beleving van de film nog intenser. Will Sharpe heeft het leven van Louis Wain op een voetstuk gezet en laten zien wat voor een bijzondere man hij is geweest. Dit is echt een must-see en zal zorgen voor een lach en een traan. Vanwege het feit dat de bioscopen nog gesloten zijn, is The Electrical Life of Louis Wain vanaf 19 januari te zien via Premium Video on Demand bij de online streaming-platforms.


DVD

19/01/2022

The Searchers

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 2.1 Engels

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.