Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
06/05/2021

The Mallorca Files Seizoen 2

In alweer het tweede seizoen van de BCC politie-crime-serie The Mallorca Files van regisseur Dan Sefton is het wederom aan rechercheurs Miranda Blake (Elen Rhys) en Max Winters (Julian Looman) om de ene na de andere moordzaak op te lossen. Ook al is het eiland niet zo groot, sommige zaken zijn toch vrij lastig om op te lossen en de dader aan te wijzen. Op een vrij luchtige en toegankelijke manier hebben de makers deze serie origineel en vlot in elkaar gezet om de kijker zeker weten te amuseren.
Het duo Miranda Blake en Max Winters vult elkaar goed aan. Ook al is de Duitser Max soms vrij irritant en lui. Zij doet meestal het denkwerk en vraagt door, hij kent het eiland en kan snel gebruik maken van zijn netwerk. Ook als het gaat om het zoeken naar de perfecte woning voor Miranda Uiteindelijke gaat het erom dat ze samen de dader weten te ontmaskeren en op te pakken. Het leuke en fijne aan deze serie is dat er soms een uithaal wordt gegeven aan de bekende series als CSI en noem ze maar op. Dit is een heerlijke wegkijk serie die je niet alleen aan het denken zet, maar waar je ook nog eens om kan lachen.
 
Moordlustige kijkers
Het is de BBC weer gelukt om een tweede seizoen van deze serie te maken die een breed publiek zal aanspreken. Niet alleen moordlustige kijkers, maar ook degene die gewoon van een leuk verhaal houden. De cast weet hier goed mee om te gaan en het verveeld daarom niet. En wordt zelfs niet flauw. Acteur Julian Looman pakt zijn kijkers door juist de losgeslagen personage op een voetstuk te zetten en het niet uit de hand te laten lopen. Zijn spel is prima en past goed bij de omgeving waar zij in lopen. Actrice Elen Rhys is een echte Britse en laat niet over zich heen lopen. Ze staat haar mannetje en kan zowel vel als vriendelijk zijn. Hierdoor zie je dat ze vele gezichten heeft en haar acteerkwaliteit volledig benut.
 
In The Mallorca Files is elke aflevering een op zichzelf staande zaak, waarbij het leven van Miranda en Max een voortdurende verhaallijn is. Dit heeft als kwaliteit dat het telkens een ander thema heeft en je als kijker ook kennis maakt met het mooie en zonnige Mallorca. Helemaal in deze pandemie tijd zorgt deze serie voor een vrolijke noot. Ga er vooral goed voor zitten en geniet van deze zeer geslaagde en kleurrijke crime-serie. Dit tweede seizoen bestaat uit zes afleveringen, verdeelt over twee DVD-schijven van elk 45 minuten lang. Helaas bevat de DVD-box geen extra’s. 


DVD

27/04/2021

Just Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 5.1 Engels

Nederlands

Plaats uw reactie

NYC NY Commercial moving companies op 25/09/2021

Many thanks for sharing your feelings about %meta_keyword%. Regards
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.