Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
22/11/2020

The Silencing

Met The Silencing van regisseur Robin Pront zien we hoe Rayburn (Nikolaj Coster-Waldau) met zichzelf worstelen nadat zijn dochter een aantal jaar geleden verdween. Hij heeft nog steeds hoop dat ze leeft, maar zijn ex-vrouw ziet dat anders. Sindsdien woont Rayburn in een huis nabij het bos als boswachter. Als er op een dag een jong meisje door het bos rent merkt hij dat op via zijn bewakingscamera’s. Een achtervolging volgt. Maar wie jaagt er op dit meisje? De enige aanwijzing is een speer die men vroeger gebruikte om mee te jagen.
Als er een vermoord meisje in de bossen wordt aangetroffen begint Sheriff Gustafson (Annabelle Wallis) een grootse zoektocht om deze mysterieuze jager op te sporen. Zij zal bijgestaan worden door Rayburn. Samen komen ze achter een aantal geheimen van het dorp waar dit gebeurt. Alleen kunnen ze meer moorden voorkomen? En komt Rayburn te weten waar zijn dochter is? dit alles zal duidelijk moeten worden in deze spannende thriller.
 
Bos
Het verhaal zit best goed in elkaar en de spanningsopbouw zorgt voor een heerlijke thriller die je meeneemt naar een donker bos en kennis laat maken met duistere figuren en een eenzame man die eigenlijk geen zinnig bestaan meer heeft. Hij haalt kracht uit zijn omgeving, het bos en het vasthouden dat zijn dochter nog leeft. 
 
Acteur Nikolaj Coster-Waldau speelt dit met veel overtuiging. Je ziet hem groeien in zijn rol en laat zien dat hij best veel in zijn mars heeft. We kennen hem van de hitserie Game of Thrones, maar speelt hier prima. Je ziet een gebroken man die weer opkrabbelt om andere te helpen. Een rol en personage die goed past bij Nikolaj. Samen met actrice Annabelle Wallis geven ze de kijker interessante scenes. Het gaat er soms fel aan toe en ze zijn goed op elkaar in gespeeld.
 
Dimensie
De sfeer van het verhaal is goed vastgelegd door de Vlaamse regisseur Robin Pront. Veel donkere en duistere plekken worden getoond. Er wordt soms vanuit de personage gefilmd, waardoor je in de huid van deze persoon duikt. De scenes volgen elkaar vlot op, waardoor het verhaal overeind blijft staan en het niet verslapt. De muziek zorgt ook voor de juiste suspense die deze film een extra dimensie geeft. Deze film staat garant voor een spannende avond. Geniet! Naast de film bevat de Blu-ray als extra een kijkje achter de schermen. 


Blu-ray

21/10/2020

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 5.1, Engels

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.