Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
24/03/2021

The Undoing

In de nieuwe spannende HBO mini-serie The Undoing van schrijver David E. Kelley en regisseuse Susanne Bier zien we hoe het succesvolle echtpaar Grace (Nicole Kidman) en Jonathan Fraser (Hugh Grant) met hun zoon Henry (Noah Jupe) genieten van hun luxe leventje in Manhattan. Zij is een goede relatietherapeut en hij een arts in een kinderziekenhuis. Hun zoon zit zelfs op een privéschool. Dit gelukkige leven wordt alleen totaal anders als er een moord wordt gepleegd, Jonathan verdwijnt en Grace wordt in de gaten gehouden door de politie. Vanaf nu zal alles anders worden en er geheimen aan het licht komen.
Niet alleen Grace krijgt hierdoor een onprettig leven, maar hun zoon Henry komt ook onder druk te staan. Wat is er allemaal gebeurt om tot een moord te komen? Grace vertrouwd haar man niet meer en komt steeds meer te weten over zijn ware aard en wat er eigenlijk allemaal aan de hand is. Kan Grace dit allemaal aan? 
 
Het komt niet vaak voor om een sterrencast in een serie te zien. In dit verhaal zien we dan ook Nicole Kidman, Hugh Grant en Donald Sutherland en dat zijn prima acteurs. Ze voelen elkaar goed aan en spelen op elkaar in. De emoties en dialogen zorgen voor interessante scenes. Hugh Grant is volwassener en serieuzer gaan spelen en dat doet hij goed. Hij is niet meer die zwijmelende romanticus van vroeger. Hij staat er en overtuigd de kijker met zijn spel. Nicole Kidman wordt maar niet oud, ook in deze serie heeft ze nog altijd dat strakke gezicht en de vele gezichtsuitingen die zij kan laten zien passeren de revue. Een actrice die ook in een serie niet verveeld.
 
Vurig spel
Ook de jonge acteur Noah Jupe gooit hoge ogen. Hij zorgt voor goed spel en laat zich van zijn professionele kant zien. Actrice Matilda De Angelis zorgt voor enige sexy momenten en laat de kijker met open mond kijken. Ze zorgt voor vurig spel en is de underdog in de serie. Van Donald Sutherland zien we wederom een prima spel. En hij laat zijn emotionele kant deze keer ook de vrije loop gaan. De twee politie-agenten, gespeeld door Edgar Ramirez en Michael Devine  zijn echt neergezet als twee detectives op zoek naar de waarheid. Een beetje het Law & Ordergevoel krijg je ervan.
 
In zijn totaliteit is The Undoing een goede serie, hier en daar ligt het Amerikaanse tintje er een beetje dik bovenop. Dat is niet erg, want de cast de sfeer en het spel doet veel goeds. Drama, thriller, suspense, het zit er allemaal in en wordt door de makers op een prettige manier vertelt. Het verveelt geen seconde. Wederom een sterke serie uit de koker van HBO. Veel kijkplezier! De serie bestaat uit zes afleveringen, verdeeld over twee schijven. Daarnaast kan je nog genieten van een aantal extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen en veel meer.


Blu-ray

24/03/2021

Warner Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 5.1, Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Plaats uw reactie

XyampiZdecDeefe op 25/03/2021

channel news asia trump chinaterrorist attack
RaymondDeefe op 26/03/2021

seungri
north koreatrump china
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.