Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

23/03/2012

Titanica in Omniversum

Titanica in Omniversum
14 april 2012 t/m
Het is dit jaar exact 100 jaar geleden dat het onzinkbare Titanic tot zinken werd gebracht door een verder onschuldige ijsberg (volgens kennissen deed hij zoiets anders nooit...). Om dit te herdenken, en omdat het gewoon een mooie docu is, laat het Haagsche Omniversum de docufilm Titanica van Stephen Low uit 1995 weer draaien in één van hun IMAX zalen.

Titanica

In Titanica volgt regisseur Stephen Low een zestal wetenschappers, zeelui en andersoortige fanaten, die op zichzelf al het bekijken waard zijn. En in dit geval nog meer gezien we samen met hen afdalen naar een diepte van 3,75 kilometer om het wrak te onderzoeken, bekijen en uiteraard te filmen.
 
Daarnaast volgen we, met beeldmateriaal dat bewaard is gebleven, de bouw van het ooit schip der schepen en horen we van overlevende, en toen 7-jarige, Eva Hart het rampenverhaal uit eerste hand.

Titanica kunt u vanaf 14 april (tot 24 juni) aantreffen in het IMAXpaleis Omniversum.
Plaats uw reactie

Roloff op 01/05/2012

Laatste keer dat ik in het Omniversum was, hadden ze maar één zaal... Maar wie nog eens wil genieten van echte 15-perf 70mm film op de ouderwetse manier kan dat zo mooi doen. Tip: ga vlak boven of onder de projector zitten, dan is de vertekening in de OMNIMAX Dome het minst.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.