Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
16/02/2023

Violent Night

In de spannende actie-thriller-komedie Violent Night van regisseur Tommy Wirkola zien we hoe een welgestelde familie samen kerstavond gaan vieren. Dit loopt even anders als er een aantal criminelen de boel op stelten komen zetten. Dit gaat gepaard met veel geweld en rondvliegende kogels. Met als gevolg veel bloederige mensen op de grond en een bange familie op de bank. Er is een schrale troost, want de Kerstman (David Harbour) was toevallig in de buurt op cadeautjes te brengen. De agenda van de criminelen zal even anders lopen.
Het verhaal begint eigenlijk in een bar, waar de Kerstman even zijn leven en bestaan doorneemt met zichzelf. Dat mensen eigenlijk steeds minder in hem geloven en aan zijn aanwezigheidsplicht begint te twijfelen. Zal dit mijn laatste kerst zijn? Wederom vervolgd hij zijn weg, een beetje aangeschoten, maar komt gelukkig in zijn slee. En dan arriveert hij bij de familie Lightstone waar de jonge meid Trudy (Leah Brady) ook is. Zij gelooft nog volledig in hem. Alleen als hij schoten hoort wordt deze kerstavond compleet anders. En zal de Kerstman zijn verleden weer onder ogen zien.
 
Ongeschonden
Ondertussen zal de leider van de bende, Scrooge (John Leguizamo), met zijn mannen even laten zien wie de baas is en waar ze voor gekomen zijn. Alleen zullen ze een bijzonder persoon tegenkomen die hun billenkoek zal moeten geven, want ze staan op lijst van stoute kinderen. Zal de familie en met name Trudy hier ongeschonden uitkomen?
 
De makers van Violent Night hebben eens een origineel kerstverhaal gemaakt. Met een leuke cast, vlotte scenes, veel humor en keiharde actie. Dit wordt ook nog eens begeleid door een zeer leuke kerstsoundtrack. Waar vele bekende kerstliederen en hits de begeleiding van het verhaal en de actie vormen. Het gaat hand in hand en zorgt voor een zeer vermakelijke filmavond. 
 
Kerstman
Acteur David Labour zet een zeer, lieve, stevige en stoere Kerstman neer. Hij speelt overtuigend en met volle overgave. Elke scene staat als een huis en is zowel sterk in de dialoog als zijn fysieke spel. Goed in elkaar gezette vechtscènes laat hij zien. hij draagt de film, niet dat de overige cast onder presteert, zeker niet, maar het draait wel om de Kerstman. John Leguizamo speelt een echte schurk en leider. Hij is aanwezig en weet de kijker mee te nemen in zijn spel. Samen met de huurlingen vormen ze het kwaad in het verhaal en dat komt overtuigend over. 
 
Elk personage heeft zijn eigen kwaliteit en doet zijn ding. Zo ook de overdreven spelende Alex Hassell die soms wel flauw overkomt, maar ook wel iets serieus heeft. En dan is er ook nog een vlogger Bert, gespeeld door Alexander Elliot, is een leuke en originele personage. De jonge actrice Leah Brady gooit ook hoge ogen. Ze speelt het lieve meisje dat ook nog eens Home Alone talenten heeft. Ze vormt een goed duo met David Labour, die twee stralen samen in de scenes. 
 
Beukt
Dit is gewoon een echt leuke en goede actiefilm waarvan je er maar een hebt. De mix van kerst en de Kerstman die zich door de film heen beukt is gewoon geniaal bedacht. Het verhaal klopt van begin tot eind en heeft dan ook nog eens een verhaal en niet alleen maar de ene vechtscène naar de andere. De dialogen zijn goed geschreven en de humor is uniek. Je zit regelmatig hard te lachen. En dat in een actieverhaal. Dit is echt een must-see, ook al heeft het een kerstthema. Heel veel kijkplezier. 
 
Naast de film bevat de Blu-ray nog vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, verschillende verwijderde en uitgebreide scenes, diverse interviews, het maken van de decors en veel meer. 


Blu-ray

15/02/2023

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 7.1 Engels, DTS-HD Master Audio 5.1, Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.