Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
12/04/2021

Wonder Woman 1984

We gaan weer even terug in de tijd, althans naar 1984 om precies te zijn. Waarbij de mode nog een flinke stap moet maken, er nog geen mobieltjes zijn en de criminaliteit in Amerika nog steeds aanwezig is. En dat maakt Wonder Woman 1984. Regisseuse Patty Jenkins neemt voor de tweede keer plaats in de regiestoel voor een nieuw avontuur van deze super-vrouw en neemt de kijker niet alleen mee naar deze periode, maar ook naar het begin van de carrière van Diana Prince (Gal Gadot).
We komen in de wereld van deze bijzondere dames met super krachten. Tijdens een toernooi zien we Diana als eerst. Ze wil winnen, maar dat lukt haar nog net niet. Ze is nog te jong. Maar jaren later wanneer ze op de aarde werkzaam is als museumonderzoekster in het Smithsonian Museum, is ze in haar vrije tijd de heldin. Niemand weet waar ze vandaan komt, maar ze vangt wel criminelen. Alleen als oliemagnaat Maxwell Lord (Pedro Pascal) achter een bijzonder museumstuk komt en deze verdwijnt zal de wereld veranderen en wil hij de machtigste man op aarde zijn. Met alle gevolgen van dien. Kan Diana de wereld redden en het museumstuk terug vinden?
 
Side-kick
We zien een nieuw verhaal van deze bijzondere vrouw. En dat laat actrice Gal Gardot goed zien. Ze heeft niet alleen de looks, maar ook wel de brains. Het wordt dan ook geen slap verhaal, maar laat even net wat meer inhoud zien. en dan heeft ze ook nog eens een side-kick, actrice Kirsten Wigg die het ‘domme’ blondje Barbara Minerva speelt, maar even later ook ontpopt als ware heldin. 
 
Het duo voelt elkaar goed aan en dat levert interessante scenes op. Een helden film heeft natuurlijk ook een schurk nodig, dat is Maxwell Lord en wordt gespeeld door acteur Pedro Pascal met zijn Spaans-Amerikaans accent is het in het begin even wennen. Hij speelt prima, maar had er nog iets feller in kunnen zitten. Het is net iets te braaf. 
 
Zwerkbal
Dat is dan ook een beetje het kenmerk van Wonder Woman, er wordt namelijk bijna geen bloed gemorst. Ook wel eens fijn. Maar een helden film heeft net een beetje grofheid nodig. Daarvoor is het tenslotte in de stripvorm wel om te doen. Maar nu houden de makers het netjes. De effecten zien er erg goed en realistisch uit. Daar is met veel zorg aan gewerkt. En bij de openingsscène lijkt het net alsof je naar een potje zwerkbal zit te kijken in de mooie wereld van Themyscira.
 
De wereld van Wonder Woman is in dit verhaal dan ook zeker goed in beeld gebracht. Met een prima cast en een soundtrack van Hans Zimmer. Die nu ook eens nieuwe muziek laat horen. Al met al een blockbuster die elke DC Comics fan tot een must-see bekroond. Veel kijkplezier. Naast de film bevat de Blu-ray nog vele extra’s als een kijkje achter de schermen, interviews en nog veel meer.


Blu-ray

07/04/2021

Warner Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 7.1, Engels, Frans, DTS 5.1 Italiaans, Duits

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.