Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

01/08/2011
Twaalf films, personen, scènes, props, etc. die één ding gemeen hebben: ze hebben iets gemeen.


De 12 videoclips die de film ontstegen

De 12 videoclips die de film ontstegen

Popmuziek en het witte doek

Popmuziek en het witte doek
1981 was een gouden jaar voor de media. Steven Spielbergs meesterwerk Raiders of the Lost Ark zag het levenslicht (waar ik overigens eerder dit jaar al over schreef), Nederland kreeg eindelijk het wereldnieuws op een begrijpelijke manier tot zich met het Jeugdjournaal en last but not least werd Mtv geboren, de muziekzender die - weliswaar in andere vorm met weinig tot geen muziek - nog steeds zeer populair is.


Ralph schreef eerder al een loooohvenswaardig artikel over de zender en diens impact en met dit dozijn wil ik mijn duit in het zakje doen. De komende twaalf nummers zijn prominent aanwezig in films - voor het overgrote deel zelfs speciaal gemaakt voor de film - en waren tevens op Mtv te zien in clipvorm. Dit is een persoonlijk lijstje en over mijn smaak valt eindeloos te twisten dus op- en aanmerkingen zijn meer dan welkom.

Eervolle vermelding: wellicht dat u van de bandnaam The System nooit gehoord hebt, maar iedere jaren ’80-filmliefhebber kent de groep stiekem toch. The System is namelijk te horen in niet één, niet twee, maar liefst drie klassiekers uit het decennium. Verantwoordelijk voor de titelsong van Coming to America, zijn ze tevens te horen in Beverly Hills Cop en sluit de band Commando af. Noem het maar niets.
Pagina's     1     2     3     4     5    
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.