Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

19/01/2021

'Dit seizoen is echt de beste'

'Dit seizoen is echt de beste'

In gesprek met acteur Wes Chatham

In gesprek met acteur Wes Chatham
Het vijfde seizoen van de sciencefiction serie The Expanse is nu te zien op Amazon Prime. Filmorama.nl sprak in verband met deze release met de acteur Wes Chatham die de rol van Amos Burton speelt. Lees hier het interview.

‘Ik ben erg blij om met jullie als pers te praten en dit nu ook openlijk met jullie te delen. Ik ben erg trots op dit seizoen, volgens mij de beste tot nu toe!’


Het verhaal ligt meer op de individuele persoon, hoe is dat voor jou?
Het was voor mij een ander gevoel, een totaal andere film, serie. Het is zonder de Razonati en de crew. Ik ben niet meer in de bekende omgeving van het schip. Dat maakt het een totaal andere beleving.
 
Wat maakt het interessant om Amos te spelen?
Hij kan gewelddadig zijn, maar ook aardig. Hij is geen macho, maar doet het voor een doel. Hij komt gewoon tot een punt. Dat maakt hem uniek en interessant.
 
Zie we nu een andere Amos?
Jazeker, we maken een diepere sprong in zijn personage. Zijn ware aard en afkomst komt naar boven. De fans krijgen meer te zien van wie hij is.
 
Amos is een aardige vent, maar ook stoer, moet je je daarvoor aanpassen in je manier van spelen?
Ja, ik heb mij veel verdiept in de psychologische manier van werken en hoe hij is. Dan moet ik even schakelen.
 
Je werkt nu zes jaar aan dit project, kan je makkelijk aan en uit als je weer thuis bent?
Wes Chatham
 
Ik kan het vrij gemakkelijk afsluiten als we hebben gewerkt. Wel als ik even naar huis ga dan denk ik wel even, van wow wie ben ik, maar het is ook wel al zes jaar dat dit bezig is. Dan komt er meer een gewenning. Thuis loop ik ook niet als Amos rond, haha.
 
Hoe is de relatie nu tussen Amos en Clarissa?
Ze is geen slecht persoon, en mishandeld in het verleden. En dat geldt ook voor Amos, hij heeft ook veel meegemaakt en laat hem haar helpen om door te gaan. De wereld kan dan wel akelig zijn, maar daar komen deze personages dan ook p een betere en sterkere manier uit.
 
Heeft jou militaire verleden meegeholpen in dit personage?
Ik heb inderdaad in het leger gezeten en dingen daaruit neem je wel mee. Je begrijpt de wereld dan beter. Het heeft me veel creativiteit gegeven en ik kan nu gemakkelijk met de wapens omgaan, dat is wel fijn.
 
Hoe was het om Denzel Washington te ontmoeten, wat deed dit met jou?
Hij heeft mij in mijn dagen van het leger ontdekt toen zij Antwone Fisher gingen schieten op het vliegdekschip USS Essex, waar ik gestationeerd was. Zij zochten echt Amerikaanse soldaten voor een aantal scenes, ik werd gecast en vanaf dat moment begon het balletje te rollen. Ik wist dat ik wel iets wilde gaan doen in de filmwereld. Ik wilde verhalen vertellen. Hij heeft mij geleerd om de focus met name op het werk te leggen en niet alles wat erom heen gebeurd.
 
Welk seizoen is voor jou is het beste voor jou?
Dit seizoen is echt de beste, niet alleen vanuit het verhaal, maar we hebben nu al zes jaar deze personages gespeeld en alles valt nu als een puzzel in elkaar.
 
Is er ruimte om te improviseren?
We nemen het script in het weekend door en komen dan samen. Er is weinig tijd in het maken van een tv-serie. Terplekke nemen we het nogmaals door en zorgen dan voor improvisatie en dan komt alles samen. Er is zeker ruimte om mee te improviseren.
 
Seizoen zes zal de laatste zijn, wat zou je nog willen doen?
Dit vijfde seizoen is meer de individuele kant van het verhaal en het zesde seizoen zal meer een verhalen seizoen worden, waarbij meer verhalen kunnen komen. Maar het hoeft nog niet te betekenen dat dit het einde is van de reeks.


Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.