Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

De puike prijsvragen op een ooohverzichtelijk rijtje. Altijd overrooohmpelend, zelfs wij zijn er altijd weer overdooohnderd door, maar u kunt er wel vanuit gaan dat ze open voor iedereen zijn (registratie is niet benodigd). Reageren doet u via het reactieformulier (de reacties zijn niet zichtbaar) en vergeet u hierbij niet uw naam en adres achter te laten, zodat we weten waar de prijs heen moet. Achteraf doen wij de gegevens verdwijnen uiteraard (Hans Klok heeft ons al tonnen geboden voor deze truc...).
Prijsvraag Hitsville: The Making of Motown
02/09/2021

Prijsvraag Hitsville: The Making of Motown

Prijsvraag Hitsville: The Making of Motown

Vanwege de release van de film Hitsville: The Making of Motown is er een mooi boek uitgekomen die een kijkje achter de schermen van de artiesten neemt. Motown. Het geluid van jong Amerika. Wil jij een exemplaar van het boek winnen? Beantwoord dan de volgende vraag:
 
Oprichter Berry Gordy heeft mijn zijn platenlabel Motown menig soul- en jazzartiest groot gemaakt. Noem drie artiesten die hierdoor bekend zijn geworden en een daarbij behorend hitnummer.
 
Onder de goede inzenders verloten we 2 exemplaren van het boek Motown. Het geluid van jong Amerika. Mede mogelijk gemaakt door M&N Film Distribution.


Motown
 
Hitsville, the making of Motown is een muziek-documentaire die zich richt op de periode vanaf de geboorte van Motown in Detroit in 1958 tot de verhuizing naar Los Angeles begin jaren zeventig. De film vertelt voor het eerst het complete verhaal van eigenaar en oprichter, Berry Gordy. Hij heeft door zijn unieke aanpak in een muzikaal, cultureel en politiek roerige en inspirerende tijd Motown tot het meest succesvolle platenlabel aller tijden gemaakt. De oprichting en het aanvankelijke succes van Motown werd bereikt tijdens een periode van aanzienlijke raciale spanningen in Amerika en te midden van de snelgroeiende burgerrechtenbeweging. Maar voorop staat de geweldige muziek die het heeft opgeleverd.
 
Hitsville, the making of Motown is vanaf nu te zien in de Nederlandse bioscopen.